hsarkany Creative Commons License 2003.08.26 0 0 4628
Sok mindenben egyetértek veled, de nem mindenben. Szerintem egy néhány hónapos szigorú diétába senki nem hal bele. Az igaz, hogy gyümölcsre szüksége van a szervezetünknek, de attól még nem lesz semmi bajunk, ha pár hétig nélkülözzük (amennyiben szigorú diétára van szükségünk). A fruktóz - ha jól tudom - monoszacharid, tehát a legkönnyebben lebontható, így a candida is könnyen hasznosítja.
Az viszont igaz, hogy nem szabad az egész életünknek a candida elleni harc körül forognia. A néhány hetes-hónapos szigorú diéta után be kell(ene) állni egy ésszerű, finomított cukrot, szénhidrátot, alkoholt, mindenféle mesterséges ételt kerülő, EGÉSZSÉGES étrendre (aminek természetesen nélkülözhetetlen eleme a gyümölcs), pontosabban életmódra.
Egyébként Bagolyka nem a gyümölcs ellen hadakozott, hanem a fruktózzal, egyéb cukrokkal, cukorszármazékokkal édesített csokiktól, sütiktől óvott bennünket. És ezzel tökéletesen egyetértek. Sajnos sok mindenre ráírják, hogy "cukormentes", ám ez óriási hazugság (tévedés?). A gyümölcsukor is cukor!!! A cukorbetegek azért ehetik, mert fokozatosan emeli a vércukorszintet, nem hirtelen. Viszont a candida vígan lakmározik belőle.
Én is rettentő édesszájú voltam világéletemben, de amikor muszáj volt, meg tudtam vonni magamtól.
Előzmény: aNDA (4627)