hsarkany Creative Commons License 2003.08.06 0 0 4614
Szia, Ödi!

Nagyon szívesen segítek, amiben csak tudok, én is sokat szenvedtem (szenvedek) ettől a "betegségtől". Az az igazság, hogy nálam jó két éve derült ki, hogy mi a panaszaim okozója. Akkor kb. 4-5 hónap alatt sikerült leküzdenem. Most úgy érzem, kissé visszaestem, ezért fogtam ismét bele a kúrába. Azt hiszem, itt a fórumon vannak, akik még újabb gombaölőket is tudnak neked ajánlani, pl. az olajfakapszula. Én még nem próbáltam, én is itt hallottam róla. Picit érdemes visszaolvasnod, mert nem túl rég volt róla szó.
A fokhagymakapszula neve Allithera. De ha csak úgy kéred, hogy fokhagymakapszula, úgy is tudni fogják. Szerintem gyógyszertárban is lehet kapni, bár én gyógynövényboltban vettem. Egyébként a legjobb a nyers fokhagyma, de ha azt eszem, senki nem marad meg a közelemben. :))
Mint írtam, nekem kb. 2 hétig tartott a visszaesés, pontosabban a tünetek erősödése (fejfájás, fáradékonyság, ilyesmi). Elég kellemetlen volt, de nem annyira súlyos, mint a feleségednél. Én bejártam közben dolgozni, nem estem ágynak. Nekem ilyen hasmenés, hányás sosem volt (a kúra kezdete előtt sem). Magas láz sem, csak állandó hőemelkedés. Azután szép fokozatosan megszűntek a tünetek, és 1-2 hónap után jobban éreztem magam, mint valaha. (Végig következetesen, szigorúan betartottam a diétát.)
A legtovább nekem is az "altáji" problémák maradtak meg. Arra még tudok javasolni egy kicsit macerás segítséget (nekem az említett László doktornő ajánlotta). 1-2 kanálnyi joghurtba bele kell keverni 1 db Acidophylus kapszulát (a kapszulát szétnyitni, a port beleszórni). Az acidophylus az a baktérium, ami felveszi a küzdelmet a gomba ellen. A tegnap említett Protexin is tartalmazza, több egyéb hasznos baktérium mellett. Nem merem biztosra mondani, de szerintem ebből a Protexinből is bele lehet keverni a joghurtba, nem hiszem, hogy bármi károsat tartalmazna. De lehet kapni külön Acidophylus kapszulát. Na, szóval ezt összekeverni, fecskendővel feljuttatni a hüvelybe, majd egy tamponnal "bedugaszolni". Természetesen mindezt este, lefekvés előtt. Mondom, kicsit macerás, de jót tesz a hüvelyflórának, segít legyőzni a gombicseket. Ja, és 10 napig kell csinálni. Nekem itt is először erősödtek a tünetek, de azután sokkal jobb lett.

Örülök, hogy jobban van a feleséged. További jobbulást kívánok.

Ági

Előzmény: lelkes74 (4613)