böbe00 Creative Commons License 2003.06.16 0 0 4515
Sziasztok!

Egy ideje olvasgatom a fórumot, de csak most szántam rá magamat, hogy belépjek közétek (valószínűleg félek a bizonyosságtól).
Magamról annyit, hogy 35 éves nő vagyok, aki "betegnek érzi magát, de nem tudja, mitől".
Volt egy kb. öt évig tartó romboló időszakom -stresszes munkahely, állandó lekiismertefurdalás a kislányom miatt, akit alig láttam, mániás- depressziós férj, majd válás, költözés, volt férj öngyilkossága, később nagy szerelem egy nős férfival, mindezek mellett szinte semmi sport és időnként iszonyatos étkezés (nem mennyiségre, hanem összetételre gondolok). Idő és odafigyelés hiányában rendszeresen előfordult, hogy nem reggeliztem, nem ebédeltem, és amikor nem bírtam már tovább, agyoncukrozott-tejszínezett kávékat ittam és nagy mennyiségű csokit tömtem magamba - ezek voltak kéznél az irodában.
A furcsa az, hogy teljesen egészséges voltam. Aztán szépen rendbejöttek a dolgaim (újra férjhezmentem, a munkahelyemen megoldódtak a létszámproblémák, csupa "rendes" ételt eszem, tornázgatok), viszont állandóan van valami bajom: fáradékonyság, hullámzó kedélyállapot -néha egyenesen depressziósnak érzem magam-, feledékenység, alattomos ízületi fájdalmak, megmagyarázhatatlan 37,1-37,2 fokos hőemelkedések, herpesz, rekedtség, lemezesen széteső körömvégek, kiütések nyakon és arcon, és persze nőgyógyászati és emésztési panaszok.
Volt időszak, amikor havonta-kéthavonta jelentkezett nálam égő-viszkető hüvelygyulladás. Legalább 4 különböző orvosnál jártam vele, volt, aki automatikusan felírta a gombaellenes szereket, volt, aki kenetet is vett -furcsa módon nem diagnosztizáltak gombát, ennek ellenére a gombaellenes szerek mindig rendbehoztak. Hála istennek, miután fogamzásgátlót váltottam, immár nyolc hónapja (Diane-ról Yadine-ra) csak egyszer jelentkezett a viszketegség, épp egy antibiotikum-kúra után. Ez tehát megoldódni látszik.
Közben hasi panaszokkal (puffadás, ehhez kapcsolódó émelygés, szájszag) elkezdtem gasztroenterológushoz járni, aki tejcukorérzékenységet talált (persze szerzettről van szó). Mivel aztán a tejcukormentes diéta mellett is puffadtam, másik orvoshoz mentem, aki a tünetek alapján - kimutatni ugyanis nem sikerült - helicobacter ellen kezelt. Az egyhónapos kúra alatt teljesen jól voltam, majd miután elfogytak a gyógyszerek, csökkent mértékben ugyan, de újrakezdődött a délutáni puffadás. Nem olyan brutális, mint a kúra előtt, már az is előfordul, hogy 2-3 napig jól vagyok, de azért ez sem normális.
Most, hogy így összeszedtem a panaszaimat, szinte már nem is kételkedem abban, hogy candidám van.Ti mint a témában járatosak mi gondoltok erről?
Bocsánat a hosszú levélért, de miután egy ideje foglalkoztat a gondolat, jólesett végre elmondani valakinek. Ti biztosan nem fogtok legyinteni, hogy áá, egy újabb hipochonder.
Köszi.