dexter Creative Commons License 1999.04.23 0 0 169
Tisztelt mindenki,

Néhány konkrét példa:

Békéstarhos, Békés megye. 2 ház, kb. 10-10 lakó, 2-2 gondozó. Tavaly nyáron már működött, problémamentesen.

Pécsvárad, Baranya megye. Megvették a kiszemelt házakat, költözés a közeljövőben. Szavazásnak, tüntetésnek nyoma sincs.

A folyamat a vonatkozó törvénynek megfelelően fel fog gyorsulni, ugyanis a jelenleg fennálló intézményhálózat azontúl, hogy nem képes felkészíteni egy valamilyen fokban önálló életvitelre a bentlakókat, emberséges környezetet sem tud biztosítani, ezért felszámolandó.
Véleményem szerint a derekegyházi példa azért sem tolerálható, mert a számtalan külföldi és sokasodó hazai pozitív példa helyett a helyi véleményformáló műintézetekben valószínüleg azt emlegetnék, hogy lám, lám, azért nem véletlenül nem engedték be a gyogyósokat a faluba ott abban a Berekegyházában sem. Természetesen mindezt annélkül, hogy esélyt adtak volna az emlegetett településen a fogyatékosoknak.
Ez felveti a megfelelő propaganda hiányának kérdését is. Meg kellene győzni a derekegyházi hülyézőket, nemmel szavazókat arról, hogy azért nem minden úgy van, mint a doktor úr mesélte.Minden olyan településen, ahol szóba jön a kitagosítás, illene felvilágosítani a lakókat a konkrét tervekről, és megbeszélni a felmerülő problémákat, elkerőlendő a derekegyházi példát.

Dexter