hsarkany Creative Commons License 2003.06.02 0 0 4476
Azt hiszem, nagyon sokan vagyunk, akik várunk erre a "csodaszerre". :)) Biztos egyszerűbb lenne bekapni napi 3 x 1 pirulát, mint a sok finomságot megvonni magunktól. :))) (Mivel világéletemben küzdöttem a kilóimmal, piszkosul irigyeltem azokat, akik ehettek "büntetlenül".)
Nekem kimondott farkaséhségem nem volt (mindig is jó étvággyal bírtam), viszont az édesség... Mindig is édesszájú voltam, de annak idején egyszerűen ha elkezdtem, nem tudtam abbahagyni, amíg édesség volt előttem. (Föl is szedtem 2 év alatt 30 kg-ot, úgyhogy egy egész csinos nőből sikerült vízilóvá válnom.) :(((
Azt hiszem, az arcodról csak akkor múlnak el a kiütések, ha a szervezeted kitakarította magából az összes szemetet.
A fáradékonyság meg abból is adódhat, hogy nem ettél rendesen - lásd az előző hozzászólásomat. :)))
Csak csendben jegyzem meg: találkoztam nem egy orvossal, aki elismeri, hogy létezik candida mint betegség. Azt javasolták, az általuk felírt gyógyszerezés mellett a cukrot hagyjam el, mert az valóban táplálja a candidát, viszont azt a szigorú diétát, amit a candida-szakértők javasolnak, nem javasolták, pontosabban fölöslegesnek tartották. Egyébként is olvastam nem egy könyvet a candidáról, a diétáról, és óriási különbségek voltak. Ha csak a gyümölcsöket nézzük: volt, amelyik teljesen kiiktatta őket, volt, amelyik szinte valamennyit megengedte, csak a legtöbb szénhidrátot tartalmazókat nem javasolta, de azt is csak a legszigorúbb diéta esetén. A hússal kapcsolatban is megoszlanak a vélemények, de ugyanígy a kávéval, teával, tejtermékekkel és még sorolhatnám. Akkoriban csak és kizárólag azt ettem, amit valamennyi diétás könyv megengedett. Úgyhogy se kávé, se tea, se tejtermék (kivéve a probiotikus joghurtok), se hús, se mesterséges édesítőszer, se krumpli (kivéve az a kevés, amit a kenyerembe tettem), se zöldborsó, se kukorica, gyümölcsök közül csak a legkevesebb szénhidrátot tartalmazók, azokból is nagyon kevés. (Cukor, méz, erjesztett termékek, alkohol, fehér liszt, fehér rizs stb. természetesen egyáltalán nem.)
Ma sem vagyok biztos benne, hogy szükséges volt-e ennyire szigorú diétát követnem.
Az igaz, hogy rohamosan javultam, és mivel csak fél évig tartottam ennyire szigorúan (sőt, ilyen nagyon szigorúan csak 4-5 hónapig), kárt biztos nem tettem vele. Azt viszont nem tartom szükségesnek, hogy évekig kínozzuk magunkat, sőt, a hosszú időn át tartó egyoldalú táplálkozás szerintem káros. Tartsuk be az ésszerűség és a mértékletesség elvét. (Ez az, amit én az utóbbi egy évben nem tettem.)
Bocsi, jó hosszúra sikeredtem, és tulajdonképp nem mondtam semmit, csak a kétségeimet osztottam meg veletek. :)))
Előzmény: Gábor Andor (4475)