hsarkany Creative Commons License 2003.06.02 0 0 4474
Szia! :))
Élvezet volt olvasni a hozzászólásodat. :)) Persze nem a tartalma tetszett, hanem a formája. :((
Talán annyi biztatót tudok mondani neked, hogy a szigorú diétának biztosan nem kell másfél évig tartania. Én még rosszabb állapotban voltam, mint te, és fél év alatt rendbe jöttem. Igaz, én valóban nagyon szigorú diétát tartottam, közben igyekeztem helyreállítani az immunrendszeremet, a bélflórát, a lelkemet stb. Miután gatyába ráztam magam, már csak egy enyhe, ésszerű diétát kellett (volna) tartani (cukor, alkohol, fehér liszt lehetőség szerinti kerülése). Ez már elég (lett volna), hogy ne essek vissza. Sajna én ezt nem tettem meg, úgyhogy kezdhetek mindent elölről.
Azon viszont csodálkozom, hogy a tüneteid még két hónap diéta után is erősödtek. Nekem ez 1-2 hét alatt elmúlt, és fokozatosan jobb lett a közérzetem. 3 hónap után jobban éreztem magam, mint valaha. Mondjuk én ezalatt az idő alatt egyetlenegyszer sem "bűnöztem", nem lakattam jól a gombikat. Egyetlenegy új tünetem jelent meg (a többi szinte teljesen eltűnt), nekem is az arcomon jött ki ekcémás kiütés. Akkor azt mondták, még tisztul a szervezet. És valóban, egy hónap után ez is eltűnt.
Fogyni én is fogytam (14 kg-ot), de nekem szükségem is volt rá. De ez csak az első 3 hónapban (sőt, leginkább az első 2-ben) volt, mert utána rájöttem, hogy a diétás kajákból is nagyon finom ételeket lehet összeállítani. Ezt néhány hozzászólással ezelőtt már vki leírta, hogy legtöbben azért fogyunk, mert inkább nem eszünk, mint hogy kotyvasszunk magunknak.
Az a lényeg, hogy ha igazán következetesen betartod a diétát, akkor 1-2 hét után (amikor sajnos tényleg erősödnek a tünetek) fokozatosan jobban kell hogy érezd magad. A fogyást is minimálisra lehet csökkenteni (bár neked már minimálisat sem kellene fogynod, ez igaz), ha vesszük a fáradságot, és főzőcskézünk magunknak.
Na, jól kisegítettelek, ugye? :))) Mindenesetre, hidd el, minden kellemetlenség ellenére megéri végigcsinálni. :))
Előzmény: Gábor Andor (4472)