CsDA Creative Commons License 2003.05.25 0 0 4454
Szia Nonamekata,

az, hogy többet eszel a kelleténél még nem jelent(het) candidát. Azt tudnod kell, hogy a candida minden egészséges szervezetben is(!) megtalálható.
Egyébként nekem is voltak falási rohamaim. Általában akkor, mikor valamiért szorongok, nehéz időszakban vagyok stb. Ilyenkor az embert nem érdekli, hogy mennyit és mit eszik. Ezt kellene megtanulni kontrollálni. (illetve vész esetén olyan ételeket beiktatni, amiből nem árt a mennyiség :-)) )
Csak egy mellékes eszmefuttatás. Aki már számtalan fogyókúrát végigcsinált és a végén feladja, nem azért adja fel, mert akaratgyenge. Hanem azért, mert nem eléggé motivált. A motivált ember le tud fogyni. Lsd esküvő előtti fogyások, új kapcsolati fogyások stb. Ha tehát valaki le akar fogyni, mert van egy cél, amit el akar érni, az le is fog fogyni és be is tudja tartani az étkezési megszorításokat. (mellékesen: régen én sem tudtam elképzelni, hogy cukor nélkül is létezik a világ, de rá kellett jönnöm, hogy sokkal jobb dolgok is vannak).
Tehát két kérdést kellene feltenned magadnak. Miért eszel sokat? És miért nem akarsz leállni. Ha ezt a két dolgot tisztázod, akkor talán közelebb jutsz a célhoz.
A candida-diéta sok ember számára mismásolás, amit 2 hét után fel lehet adni és egy legyintéssel újból visszatérni a megszokotthoz. Pedig, ha vennék a fáradtságot és nem csak egy betegséget keresnének, hanem a miérteket is, akkor talán közelebb lehetne kerülni a dolgokhoz.
A diétának több lécsőfoka van. És mindenkinek egyénre szabottnak kell lennie. Csak akkor használ. A másik fele: Nem szabad egy betegség tudatában élni, mert egyszer csak bekövetkezik. Inkább élj úgy, hogy mindent megteszel a szervezetedért, AZÉRT, hogy boldog légy. Azért, hogy jól nézz ki, azért hogy többet tudj tanulni, hogy többet tudj nevetni, hogy többet tudj játszani, hogy jobban élvezhesd az életet, és nem utolsó sorban sokáig!

Üdv

CsDA

Előzmény: Nonamekata (4451)