edeskicsilany Creative Commons License 2003.05.22 0 0 1272
Szia Miamanó!
Abszolút megértem az elkeseredésed... Én is így voltam, amikor januárban elkezdtem. Kb. 1,5 hónapig nem volt _semmi_ eredmény. De semmi...
Így utólag azt hiszem ez volt a tanulóidőszakom. Nincs mindenkire alkalmazható recept, ki kell kísérletezni, hogy Neked mi válik be. Hiába hangzott jól pl., hogy minden nap 40 percet gyalogoltam, nekem ez nem hatott. Lehet hatásosan is csinálni, ha veszel egy pulzusmérő órát. Én még ebbe nem ruháztam be. Viszont biciklizem, minél többet, olykor heti 4x1,5h-t. Ezt azért már megérzem. :)
Ami pedig fontos még, az az étkezés. Én jan. közepe óta írom, hogy miket eszem... Nagyon jó taktika, amikor összessítem, kiszámolom, hogy menniy Kcal, mennyi zsír, hát eléggé elborzasztó... Nem is gondolná az ember lánya, hogy egyes ételek mennyire meglepően "tartalmasak" (értsd: károsan). Pl. emiatt szoktam a kakaós csigáról, és már nem is érzem szükségét.
Szóval hogy rövidre zárjam itt a dolgot :), szerintem két dolgot kezdj el gyorsan:
- minél többfajta mozgást próbálj ki (a jógától kezdve az aerobikon át a gyaloglásig), utána megtudhatod, hogy Neked mi válik be
- írd le, hogy mit eszel, számold ki a Kcal és zsírtartalmát, amit a későbbiekben szerintem próbálj 1100-1400, illetve 25-35g közé belőni. Ezt hosszú távon is tudod tartani. De majd meglátod, hogy Neked mi lesz jó.
És ne add fel, mindenki le tud fogyni, csak meg kell találni a megfelelő módszert, ami bizony időigényes. És sajnos nem is tart örökké, én pl. most érzem, hogy váltanom kell, mert a bicikli már nem lelkesít, és amikor tudom, mellőzöm. Ez pedig így nem lesz jó... Úgyhogy most elkezdtem járni 1 terembe, hát kiderül, mi lesz. :)
Szép napot és kitartást mindenkinek!
ÉKL
Előzmény: Miamanó (1270)