CsDA Creative Commons License 2003.05.21 0 0 4439
Kedves Joshee,

a diéta, mint minden más diéta, a méregtelenítéssel kezdődik. Ez egy bevezető időszak. Ilyenkor kásákon, salátán, zöldségen és gyümölcsön kívül még a teák, préselt levek, valalamilyen "vivő"olaj és néhány hasznos emésztést befolyásoló anyag kerülhet szóba.
Ilyenkor nem szoktak semmiféle állati eredetű dolgot és tejet ajánlani. De ez egy rövid időszak. Aztán az ételeket fokozatosan kell bevezetni. Korábbi írásaimban is hangsúlyoztam, hogy mindenképpen kell egy olyan ember, aki szakszerűen összeállítja az étrendet, és felügyeli a páciensét. Lelkieleg, testileg egyaránt. Én tapasztalatot szívesen osztok meg, de nem szeretném, ha ez alapján kezdenéd el a diétát.
Én Béky Lászlónál voltam, de számtalan névvel találkozhatsz itt. Ő egy komplett - személyre szabott - diétát írt elő, és interneten tartjuk - napi szinten - a kapcsolatot. Ha elakadok, kérdezhetek. Egy ilyen felügyeletet javasolnék én is.
A diéta elején gyakran jelentkeznek kellemetlen tünetek (nálam remegés, nagyon erős szédülés, stb.) Ezért nem szabad szakszerűtlenül, felügyelet nélkül csinálni. De azt is megerősítem, hogy ha egy szervezet tele van méreggel, akkor a méregürítés egyenes következménye a rosszullét. Szerintem itt mindenki beszámolt erről. (De ez pár napon belül elmúlik). Nekem pl. nagyon sokszor esett le a vércukrom az elején. Ilyenkor tea helyett préselt gyümölcslevet ittam, korlátlan mennyiségben. (gondolom tudod, hogy ilyenkor egy kanál mézet szoktak bevenni).
Szóval szívesen osztom meg a tapasztalatom, de ha jót akarsz magadnak, akkor keress fel egy orvost, vagy természetgyógyászt is, aki célirányosan adja meg a diéta elemeit.

Üdv

CsDA

Előzmény: joshee (4431)