Esik Creative Commons License 1999.04.18 0 0 132
Kedves manh!

A tenyeknel maradva:

Te, mint derekegyhazi, azt irtad egy korabbi hozzaszolasodban: " Azért mégse lehet az egész falu gonosz?" Valoban nem. Az viszont elkepzelheto, hogy a falu vezetese, az intezet igazgatoja elkovetett hibakat, ezen felul az informaciohiany, vagy eppen teves tudas miatt a falu rosszul dontott.

Ami nem nagyon hangzott meg el: Magyarorszagon tiz eve kezdtek el a derekegyhazihoz hasonlo otthonok epiteset. Jelenleg korulbelul hatvan hasonlo un. "felutas haz" letezik gond nelkul. Es hidd el: ott is laknak szomszedok! A helyzet viszont az, hogy legtobbszor -miutan nehany nap, ill. het alatt megismerik kikrol, ill. mirol van szo a falu nepet meg ok szoktak befolyasolni - pozitiv iranyban. Nevetni fogsz: az ertelmileg akadalyozott emberek ugyanis tudnak es szoktak is szivesen segiteni a szomszedoknak kisebb hazimunkakban, bevasarlasban.

Kerlek, batran ird meg, ha az enyemtol eltero szamadat ill. tapasztalat van a magyarorszagi helyzetrol a birtokodban. En tenyleg csak erre a kb. tiz eve letezo magyar, a negyven eves sved, a huszeve mukodo olasz peldara tudok hivatkozni, ill. nehany maganbeszelgetesre mas nemzetek szocialismunkas, ill. gyogypedagogus hallgatoival, valamint arra a feleves gyakorlatra, amit egy ertelmileg akadalyozott emberek szamara letrehozott napkoziotthonban toltottem. Ez tenyleg nem tul sok, de sajnos egyeb ismereteim a temaban nincsenek. Szivesen veszem toled az uj informaciokat, mind a hazai, mind a nemzetkozi tapasztalatokrol.

Tisztelettel:

Esik

Előzmény: manh (130)