Berthos Creative Commons License 2003.04.14 0 0 4375
Tapasztalatok egy 8napos léböjtről:

1 bevezetőnap, 5 böjti nap, 2 felépítőnap

Bevezetőnap: gyümölcs-zöldség és kefír-yoghurtevés egész nap

1. böjti nap: Reggel frissebben ébredés mint máskor (gondolom a előző napi "gyümölcsnap" hatása). Napközben kamillatea és víz, préselt gyümölcslé fogyasztása. Estefelé idegesség ingerültség, mely csak ezen a napon jelentkezett, de 7km futás után elmúlt.

2. böjti nap: Reggel ébredés kicsit nyúzottabban mint előző nap. Napközben csipkebogyótea, víz és sárgarépakrémleves (házi), valamint préselt gyümölcslé. Délután Colon-hidroterápia.

3. böjti nap: Reggel ébredés u.a. nyúzottan mint előző nap. Napközben édesköménytea, víz és burgonyakrémleves (házi), valamint préselt gyümölcslé.

4. böjti nap: Reggel ébredés frissebben mint előző nap. Napközben csipkebogyó-rozmaringtea, víz és burgonyakrémleves (házi), valamint préselt gyümölcslé. Délután 1óra fadobálás nagyi pincéjében, utána 3x10 perc szauna, melyet jobban bírtam mint máskor!

5. böjti nap: Reggel ébredés u.a. frissen mint előző nap. Délelőtt beöntés kamillateával. Napközben kamillatea, víz és burgonyakrémleves (házi), valamint préselt gyümölcslé. Délután 5órás túra mely nehezebben ment mint máskor.

1. felépítőnap: Reggel ébredés u.a. frissen mint előző nap. Reggelire 1 párolt alma. Napközben kamillatea, víz és burgonyakrémleves (házi), valamint préselt gyümölcslé. Este 0,5l yoghurt lenmaggal és medvehagymával.

2. felépítőnap: Reggel 10 szem előző éjszaka beáztatott aszalt szilva a spontán széklet elősegítésére, mivel az a 3. böjti napon volt utoljára. Délelőtt tönkölybúzadara leves, ebédre 2 fött krumpli. Este yoghurt lenmaggal

A kúra alatt kicsit gyengébbnek, fáradékonyabbnak éreztem magam mint máskor, ami valószínűleg a méregtelenítésnek tudható be. A súlyvesztés a 6. napra 5 kg volt ami kicsit meglepett, mivel én úgy gondoltam, hogy a kiinduló súlyom a normál érték. (90kg 193cm erős csontozat)

Összességében egész könnyen ment a léböjt. Éhes egyáltalán nem voltam, igaz napi 4-5 liter folyadék lecsúszott. :-) Én nagyom jó alvó vagyok, de a böjt alatt éjszakánként 1-1 pillanatra fel-felébredtem. Elvileg kb. 2 nap múlva érezhető majd az az energiatöbblet amely a méregtelenedés eredménye lesz. Erről majd még írok.

Elég fura volt az első felépítőnap estéjén ahogy a yoghurtban lévő lenmag ropogott a fogaim között. A mai áztatott aszalt szilva úgy érkezett a gyomromba, minta kis kavicsok pottyantak volna bele, úgy elszoktam a szilárd tápláléktól.

Szóval mindenki végig tudja csinálni, egyáltalán nem kell éhezni! Az hogy milyen lesz tőle a kondícióm kiderül mivel hétvégén egy 40km-es túrát teljesítenék, ami az első lesz az életemben.

Elnézést azoktól akiknek unalmas és nem Candida centrikus volt az írásom.

Szép napot Mindenkinek!

Berthos