Ghanima Creative Commons License 2003.04.03 0 0 267
Ezt az üzenetet tegnap délután óta próbálom elküldeni, de az Index szerverével valami gond van, remélem, most végre sikerül!
Nagyon sajnálom, kedves orlando_005, de azt kell írjam, véleményem szerint nagyon rossz felé tapogatózol, amikor a topik szenvedőinek a racionális végiggondolás módszerét ajánlod segítségként.
Én úgy érzem, olyan gondokkal küzdenek, amelyeket nem lehet ésszerű alapokra helyezve megpróbálni megoldani. Úgy gondolom, ha ez így lehetséges volna, akkor például a hajléktalan/ná vált/ alkoholisták a valahonnan megszerzett fillérjeikkel nem mennének újra meg újra a kocsmába. Az alkohol, miként a többi drogok, (rossz)álomvilágba meríti használóját, időszakos reményt, de inkább csak annak illúzióját nyújtja. Hiszen éppen maga az igazi remény az az emberi képességünk – szerintem –, ami nagyon gyakran egyetlen hajtóerőnk lehet az élet némely, vagy sok, keserves dolgán keresztül. Az pedig, hogy melyikünk miért, mikor, milyen körülmények hatására (családi háttér, munka, tanulás, netán genetikai- és ezernyi más ok elképzelhető) rendül meg, veszíti el – vagy, ami ugyanolyan rossz lehet, érzi elveszni – reményét életének egy vagy több, netán minden területén, nos az olyan veszteség, amit nagyon nehéz nem hogy pótolni, de még csak az okait megkeresni is.

üdv,
Ghanima

Előzmény: Törölt nick (242)