Menoitész Creative Commons License 2003.04.02 0 0 234
Miről mondasz le azért, hogy ihass? Több / jobb munka? Magasabb fizetés? Más jövedelem? Kiesett munkalehetőségek? Májműtét? Válóper? Megfélemlített gyerekek? Roskadozó önbecsülés?

Ezek közül csak az utolsó húztható rám. De önbecsülés dolgában sosem álltam túl jól. Részben ezért kezdtem el inni.
Szakemberek?
Az elsönél 10 éve jártam. Három teljesen felesleges órát töltöttem el nála. Kopogtatta a térdemet, féllábon sétáltatott, majd elmondta hogy "igen az alkohol segíthet ilyenkor, hmmm." Mindezt 3x 500 Ft-ért (1993-ban bruttó 22e Ft-ot kerestem). Írt fel pl. olyan gyógyszert, amitöl rémálmaim voltak. Utóbb más orvostól megtudtam, hogy a felírt gyógyszert már nem nagyon írják fel, mert vannak sokkal modernebbek is, szelídebb mellékhatással.
Legközelebb akkor láttam, amikor magamhoz tértem a "kettes ideg"-en. Ö volt ott a föorvos, éppen vizitelt. Annyira nem volt képes, hogy odajöjjön hozzám.
A következö az idegszanatóriumban kezelt. Autogén tréning, csoportterápia stb. Legföbb mondanivalója az volt, hogy a problémáimat nekem kell megoldanom. Kezelések közben 1 óra alatt kb. 10 szál cigarettát szívott el, én meg szívtam a füstöt. Aztán elhúzott 3 hét szabira, a szépséghiba az volt, hogy egyetlen betegének sem szólt. Utódja valami kiképzö örmesternek képzelte magát, még azt sem engedte, hogy szabadidönkben olvassunk, elkobozta a könyveket. 1 hétig bírtam vele, majd leléptem.
Nem adtam fel, néhány hónap múlva egy másik városban - idöközben elköltöztünk - újra segítséget kerestem. A megyei jogú város kórházának föorvosa elmondta, hogy együttérez velem, bár segíteni nem tud, de szívesen kiír táppénzre.
Ekkor lett elegem az orvosokból.
Tavaly elmentem egy magánklinikára (nem alkohollal kapcsolatos) kivizsgálásra. 27e Ft-ot fizettem és még a laboreredményt is elb*szták. Ez persze csak egy hónap múlva derült ki, ui. az "sztk"-s eredmény - amire nem akartam várni, ezért mentem a gyorsabb magánklinikára - csak akkor jött meg. De nagyon kedvesek voltak, nem kellett várnom, a megbeszélt idöben fogadtak, stb. Kidobott pénz volt...
Ennyit a "szakemberek"-röl. Egyéb közvetlen tapasztalataim is vannak a magyarországi egészséügyröl, mind nagyon lelombozó.
Ennyire azért nem egyszerü ez a dolog :(

ui. bocs, valamiért nincs hosszú ö és ü betüm.

Előzmény: Törölt nick (233)