CsDA Creative Commons License 2003.04.02 0 0 4304
Szia orsiolgi,

először is nyugodja meg:-)) A test nagyon fejlődő képes és önjavító, csak egy kicsit be kell segíteni.
Itt sok hozzászólást hallhatsz, de elsősorban, saját magad védelmében kell keresni egy "vezetőt". Ez pedig jó lenne, ha egy orvos lenne. Akki kézben tartja ezt az egészet.
Célszerű nem mindent egy betegségre ráhúzni, hanem alaposan kivizsgáltatni magad. Majd a leletek birtokában egy komplex kúrát elkezdeni. Mert ugyebár itt nem arról van szó, hogy írtsunk mindent, hanem arról, hogy helyrehozzuk azt ami nem működik megfelelően.
Ja és a visszafertőzés veszélye nem csak rajtad múlik. Egy nőgyógyászati probléma felmerülése esetén nem csak az egyik felet kell kezelni, hanem a másikat is. Hiszen ez olyan mint a pinpong meccs. Téged kikezelnek, majd a párodtól szépen visszakapod.
Az izületi fájdalmakról csak annyit,hogy az lehet túlzott igénybevételtől, nem megfelelő öltözködéstől, étkezéstől (elsavasodás) stb. Az őszülés pedig nem megfelelő pigmentációtól.
Ha egy kicsit nagyobb térben gondolkodsz, többféle lehetőséged van a gyógyulásra.
Pl. hosszantartó drasztikus(!) diéták esetén a szervezet kevesebb vitaminhoz jut, így pótolni kell pl. a B,A,E vitaminokat, amik elősegítik a bőrrel, hajjal kapcsolatos reakciók javulását (pl. ekcéma), illetve egy kis anyagcserejavításra a jód. De lehetne még sorolni.
Az ekcéma is ugyan lehet gomba, de nagyobb valószínűséggel kisebb a szervezeted,bőrfelület védekező képessége, ezért hajlamosabb "túlreagálni" az irritációt. Minél rosszabb állapotban van a védekező rendszered, annál több mindenre fogsz rosszul reagálni. Egyébként az ekcéma is nagyon szépen kezelhető. De mindennek az alapja az immunrendszer erősítése. És ez azt is jelenit, hogy mindenféle "rendszertelen" diétával nem hogy használsz, de még ártasz is a szervezetednek.

A kemény diétán inkább a kitartást venném alapul. Hisz van akinek rettenetesen nehéz lemondani valamiről, van akinek kevésbé. Tehát ne ezt vedd alapul. Inkább azt kell alapul venni, hogy miben szenved hiányt a szervezeted, mi a probléma. Nyílván egy elsavasodott szervezetnek nagyobb szüksége van a kezdeti időszakban a kásákra, leveles zöldségekre, gyümölcsökre. Mint a húsokra és állati eredetű dolgokra. Ezzel elő lehet segíteni a tisztulást. Aztán amikor már megindult a tisztulás az egyensúly érdekében szép lassan be kell vonni mindent az étkezésbe. Halat (halolajnak nagyon jó gyógyhatása van!), pulykát, jughurtot, tojást(!) és társait. A vegetáriánusok más tészta :-)
A liszttel sincs semmi baj, ha a megfelelőt veszed. Teljes kiörlésűt. A kenyereknél pedig annyi, hogy a kezdeti időszakban lehetőleg élesztő nélküli, később pedig soha nem "nyers", hanem pirított formában. Egyébként te is süthetsz kenyeret, süteményeket. Érdemes kipróbálni. Korábbról találhatsz itt is recepteket.

Amire talán ügyelni kellene: műkajamentes étkezés, lehetőleg cukor nélküliség, természetesebb ételek. Kevesebb főzési idő. Meg kell adni a lehetőséget a szervezetnek, hogy az ételekből vegye fel a szükséges tápanyagot és ne gyógyszerekből.

A felületi fertőzés azt jelenti, hogy a körmöd pl. lejön mert gombafertőzött. Ezekre jó ecsetelőket lehet kapni.
Egyébként minden elváltozás "tünet". Jelzi a szervezeted, hogy valami nem kóser. De ettől még nem kell a legrosszabra gondolni.
A gyerekeidre az jelentene veszélyt, ha ennyire drasztikusan fogod fel a dolgokat. Tanítsd meg őket a helyes arányokra, szerettesd meg velük a természetes étkezést. És ha rendben van az immunrendszerük és a továbbiakban is ápolják, akkor nem lesz gond. Szerettesd meg velük a mozgást. Ez azt is jelenti, hog neked is valamit kellene csinálni. Itt a jó idő menjetek kirándulni, biciklizni :-))

Szóval hajrá :-))

Üdv

CsDA

Előzmény: orsiolgi (4302)