Menoitész Creative Commons License 2003.03.27 0 0 97
Szerintem van értelmes válasz. Nálam ez így szokott megtörténni x száraz nap után:

1. Reggel. Ma lesz az x-edik száraz napom! Ez nagyon jó érzés. Általában délelőtt még motoszkál bennem a gondolat, majd eszembe jut egy korsó hideg sör. Eszembe jut, hogy az milyen finom tud lenni de milyen jó, hogy ellenállok a kísértésnek.

2. Délután. Egyre többet gondolok a finom söröcskére és arra, hogy menyire hülyeség az ha vélt alkoholizmusom miatt örökre lemondok róla. Hazafelé bemegyek a boltba azzal a szándékkal, hogy veszek 2 sört és kulturálatn elfogyasztom azt a nap végén.
Végül megveszek 6 dobozzal (közben arra gondolok, hogy milyen szar életem van legalább ennyi nekem is jár, esetleg kitalálok történetet egy kibaszott szar, megalázó életről, amit már nem lehet kibírni).

3. Este. Megiszom a söröket és mire a végére érek már tudom, hogy másnap szégyellni fogom magam.

Az értelmes válasz így hangzik: függőség. Hazudok magamnak is, a családnak, mindenkinek. Csak ne kelljen lemondani róla.
Szabályokat vezetek be, amiket többnyire betartok (és sokszor áthágok). Szeretem az ízét a sörnek és elmúlik az a feszültség, amit naponta érzek, amit az állandó stressz okoz és ami következménye annak az életvitelnek, amire sosem vágytam, mégis én választottam.

Előzmény: apafej60 (96)