apafej60 Creative Commons License 2003.03.23 0 0 22
Kedves tölgy!

A mosdóba öntés azért nem rossz ötlet. Lehet az ember olyan állapotban, hogy nem bírja kivárni, amíg oda tudja adni valakinek, viszont elég dühös az alkoholra és saját magára, hogy szépen kiöntse. Mint az előbb is írtam, én a 27 éves pályafutásom során ritkán ittam folyamatosan, vagyis általában egy kiöntés vagy elajándékozás után nem rohanok egyből a boltba másikat venni. A családi lakásban már régen nincs pia, az irodában sincs, mert ha van, azt rögtön megiszom. Csapba öntés pl. akkor fordult elő, ha vasárnap reggel vettem észre, hogy totálkár vagyok, és hétfőn dolgoznom kellett. Tudtam, hogy most azonnal abba kell hagyni, különben hétfőn csak másnaposan fetrengeni tudok.

Azért elajándékozás is volt egy párszor. Volt olyan, hogy egy fél karton sört hazahoztam a feleségemnek, és mondtam, hogy adja oda az apósoméknak, vagy valakinek.

Egyszer egyedül indultam a barátaim után síelni, és közben Sopronban aludtam egyet szállodában egyedül. A beteg agyam már előre működött, odafele menet a Tescóban vettem egy karton sört. Előny: nem a minibárt fogom kiszopni a soproni szállodában. Persze a szállodai szobában kiütöttem magam a sörökkel, és jó nagy késéssel érkeztem meg a társasághoz. Ott aztán rajtam volt a csömör, és a maradék 10-15 doboz sört odaadtam nekik, egészségükre, én meg ott a társaságban nem ittam semmit. Nem nagyon értették.

Előzmény: tölgy (14)