dexter Creative Commons License 1999.04.14 0 0 99
Dr. Égely Palánk 1999-04-13 00:58:04 Ragyogó ötlet !
bcsi Többször emlegetsz gyógyulást, betegséget, pedig páran már elmagyarázták a dolgot. Pl.:"... hogy olyan fogyatékosokat akarnak kihozni a családi házba, akik még nem gyógyultak meg teljesen."
Akkor vegyük újra. Az értelmi fogyatékosok (akikről szó van középsúlyosak) nem betegek, hanem fogyatékosak, tehát nem is gyógyulhatnak meg.
"Majd ha egy beteg ember áll melléd a boltban, és örjöngve elkezdi kipakolni a táskádból a cuccokat, és a földhöz csapkodja azokat, akkor írj hasonlókat. " Középsúlyos értelmi fogyatékosokról van szó, akiket kiválogattak sok közül, tehát nem vszínű, hogy így viselkednének. Javasolom, hogy nézz meg bűnelkövetési statisztikákat.
"Abban a pillanatban egy hatalmas, visító üvöltéssel megfordul, és tiszta erővel - ököllel - belevág a mellette álló ötven körüli nő arcába. Az fel sem szisszen.... ". Tényleg nem sértegetni akarlak, de biztos hogy ez így történt???
"Ha Tvt akarnak nézni, megengedik nekik, de nem tudják élvezni." Ezt meg honnan veszed? Azt hiszem az általam újságíró-szindrómának nevezett tünetegyüttes egyik jellemző példáját élvezhetjük itt. Ugye nem vagy gyógypedagógus? Ugye nem gyógypedagógus mondta Neked ezt a hülyeséget? Ugye ez csak a véleményed? Akkor miért tálalod tényként?? Mint már említettem, édesanyám gyógypedagógus, több mint harminc éve. Azt mondta, ez egyszerüen nem igaz. Ő ért hozzájuk. A folyamatos betegségezés, gyógyulásozás után beláthatnád, hogy nem értesz a témához, amitől persze még örömmel olvasom a véleményedet(!). Az említett példáid pedig (ld. fent), már ne is haragudj, de szerintem nem túl hitelesek, inkább írói (nem újság-) hangulatkeltő parafrázisoknak tekinthetők.

manh
"Egyébként volt már ősszel egy Derekegyháza nevű topic, Cute indította, hasonló stílusban." Van valami kifogásod a stílusommal? Ha igen, mi? Jó lenne, ha idéznél. Azt egy kicsit nem értem, hogy ha a médiát vádolod a kialakult helyzettel, akkor hogy jön a képbe bcsi. Ő is médium, persze nem a szellemidézgetős értelemben. A vadászgató elvtársak sokkal jobban viselkedtek? Ők nem zavarták a település kies nyugalmát?
Figyelmedbe ajánlom disp_ kollega levelét: "Fél évvel ezelött a szomszédunk elköltözött és a házukat egy 8 fős csoport vette meg (6 értelmi fogyatékos és 2 gondozó). Azóta semmi problémánk nem volt velük. Nem zavartak eddig soha semmiben, csak a kertépítéssel kapcsolatban kértek tanácsokat."
Én nem gondolom azt hogy a derekegyházaiak úgy álgemájnevájze nem érdemlik meg az ember minősítést. Eleve nem lehet véleményem azokról, akik nem mentek el szavazni. Akik pedig igennel szavaztak azokról is meg van a (jó) véleményem. Azonban úgy gondolom, hogy valakiket feleslegesen (csak véleménynyilvánítás) megalázni emberi mivoltukban (lehülyézés, kigúnyolás) nem tekinthető szavazásnak, és még ha meg is haragszol érte lokálpatrióta lendületedben, olyan dolog, melyet pcsikvari kollega elég érzékletesen lefestett itt nekünk korábban.

pcsikvari Egy kicsit keserű a szám íze. Már éppen keztem volna örülni, hogy az első iNteRNeTTo-s topicnyitásom olyan jóra sikeredett, hogy itt nem lesz anyázás. Én megértem, hogy fel vagy háborodva, (én is) de nem biztos, hogy ennek ez a megfelelő kifejezési módja. Ráadásul unalmassá teszi az információt nem tartalmazó melléknévhalmaz meg a bcsivel való marakodásotok a topicot.

Arra gondoltam itt olvasva a dolgokat, hogy lehet hogy egyes derekegyházi póggárok nem a másságot nem tudják kezelni, hanem az ijesztő hasonlatosságot (ld. Dr. Égely Palánk fent említett ötletét.).
A Petőfi rádióban volt tegnap egy riport a témáról. Megszólaltak benne a helyiek. Volt jópár igen visszafogott ellenző, és pár támogató vélemény is. Viszont például a hőbörgő matuskalekületü ember kapcsán (aki robbantani akart), az jutott eszembe, hogy szerintem őt abszolút nem érdekli az, hogy ki mit gondol róla és a településről. Tehát mi itt és máshol azt írunk, amit akarunk, de az ő véleményét nem fogjuk tudni megváltoztatni.
Köszönöm mindenkinek az eddigi hozzászólását.

Dexter (akit valószínüleg nem fognak díszpolgárrá választani Derekegyházán)