fehérzaj Creative Commons License 2003.03.13 0 0 103
Az Orion trukktechnikaja szerintem a kora szinvonalat hozza. Hasonlitsd ossze mondjuk az Forbidden Planettel, vagy a Day the Earth Stood Stillel.

A Star Wars jo tiz evvel kesobb keszult es meg akkor is kiugro trukktechnikai teljesitmeny volt. Az is igaz, hogy mai viszonyok kozott is ugy-ahogy elmenne. Bar ez szerintem inkabb azt mutatja, hogy mennyire sablonos a sci-fi filmgyartas azota is. Ugyanazokat a ropkodo urhajokat mutatjak amit a Star Wars bevezetett. Hol vannak a modernebb gondolatok es a technologiak? Miert nincs egyik scifi filmben sem egy beanstalk vagy az a korpalyan keringo kanalas trukk. Ha a szen nanocso technologia a mostani utemben fejlodik akkor pl a Highliftsystems terve egy-ket even belul megvalosithato lesz.

Az amikor elterjesztettek, hogy a "sci-fi az emberi problemakrol szol a jovoben" az nagyon jo volt a tehnologiahoz mit sem erto Hollywoody forgatokonyviroknak meg kommersz scifi konyvgyartoknak ugy altalaban. Egyidejuleg viszont teljesen hatterbe szoritotta a hard scifit - amit en igazi scifinek tartok. Ugyhogy amit manapsag scifi cimen lathatunk az tudomanyosan es tehnologiailag teljesen rohejes Hollywoodi sablon szemet. Szerintem az igazi scifi az a tudomany es tehnologia lehetosegeirol, az emberiseg tavlatairol es a vilagagyetem csodairol szol. Persze tudom, ezzel a velemennyel egyre inkabb egyedul maradok. A kommersz propaganda mukodik, sajnos :(

Előzmény: micu (102)