rahell Creative Commons License 1999.04.14 0 0 84
Fijjúk, lányok, nem ártana most már tisztázni, hogy szellemi fogyatékosokról van-e szó, vagy elme betegekről. Mert most már komolyan kezd összekeveredni a dolog. Bár az ügy szempontjából ez nem sok dolgon változtat.

Kedves manh, lehet, hogy hatalmas úr a média, de be kell látni, hogy az, hogy a falu 905-a nemmel szavazott, az még sem azt mutatja, hogy a TV csak a szélsőséges véleményeket mutatta. Megmondanád nekem azt, hogy _Te_ miért szavaztál nemmel?

bcsi, kedves, ne csodáld, ha rácsok mögé zárva azt tapasztaltad, amit tapasztaltál! Az ilyen inger szegény, szigorú zárt közeg nem csak hospitalizáltsághoz vezet, hanem felerősíti a frusztrációkat, amelyek - teljesen érthetően - dühkitörésekben is megnyilvánulhatnak. Hidd el, ha normálisan, ne adj' isten szeretettel bánnak velük, nincsenek kitörések. Mert nem dühöngő őrültek, hanem értelmi fogyatékosok. Akiknek az állapotán javítani lehet, persze megfelelő módszerekkel, és hozzáállással. És ez a megfelelő szó nem a zártosztályra utal, és nem elsősorban és kizárólag csak a gyógyszeres kezelésre. Ennek a kezelésnek nagyon jó része lehet, ha egy kis szabadságot, és kötetlenséget kapnak az agyon szabályozott életükbe.

És az, hogy "remélem tudják értékelni" mármint az általad említett, "luxusnak" nevezett körülményeket, ezt én egy nagyon gonosz megjegyzésnek érzem...Érdekelne, hogy mit értesz luxus körülmény alatt? Vagy úgy gondolod, hogy kár beléjük, mert úgy sem tudják fölfogni, hogy mit kaptak?

Előzmény: manh (76)