békacica Creative Commons License 2003.02.21 0 0 146
Kedves Alice Csodaországban!
Én rám is azt mondják PCO. De mint a te lányod én is magas vagyok(176) és 57 kg. Nincs inzulinrezisztanciám, és nem vagyok túl szőrös sem.
Mivel már nagyon zavart az az állapot, hogy az orvosok csak rám mondták ezt a diagnózist, de semmi különös változás nem történt, így most kikötöttem az endokrinológián. Ott a doktornő rögtön azt mondta, hogy én nem vagyok tipusos PCO-s (Mert nem vagyok kövér és szőrős), így elküldött rengeteg vizsgálatra: Sella MR, ultrahang(máj, vese, mellékvese), és nagyon komoly hormonvérvételre (úgy értem sokféle hormont néznek). Most a vizsgálatok közepén tartok.
Egyébként nekem volt laparoszkópos műtétem, és nem ért semmit sem. Mintha nem is lett volna, kivétel az utána járó fájdalmat és a vágást.
Az endokrinologus azt kérdezte, miért kellett engem PCO-val műteni? Nem tudom, ha most dönthetnék nem mentem volna bele.
Nálam minden rendben volt, ez az egész PCO dolog 4 évvel ezelőtt kezdődött. Csak azért mondom ezeket, mert lehet hogy a végén kiderül, hogy ez valami teljesen más (pl. pajzsmirigy, vagy mellékvese betegségei). Úgy hogy mielőtt bármibe is belefogtok a lányoddal, jó előbb több doktor(nőgyógyász és endokrinológus) véleményét kikérni, és az esetleg ezzel járó vizsgálatokat megcsinálni.
Úgy hirtelen ennyi jutott az eszembe most.
Előzmény: AliceCsodaországban (143)