majom1975 Creative Commons License 2003.02.21 0 0 139
Kedves AliceCsodaországban!

Én pontosan egyidős vagyok a lányoddal, és nálam kb. 1 hete realizálódott ez a probléma, azazhogy PCO-s vagyok.

Nem tudom, a lányodnak az orvos mit javasolt, nekem most végigfigyeli a ciklusomat UH-val (nincs peteérés, menstruáció van) + csinált egy hormonvizsgálatot (aminek még nincs eredménye) és azt mondta, hogy a hormonvizsg. eredményétől függően gyógyszereket kell majd szednem, amivel peteérést stimulálnak, és azután is járnom kell majd UH-ra (figyelni mikor van peteérés, hogy szóljon mikor ajánlott együttlenni a párommal).

Azt is modnta, hogy később esetleg sor kerülhet laparoszkópiás műtétre is (ciszták kiégetése), de csak akkor, HA a hormongyogyik nem használnak.

Én kérdeztem, hogy nem lenne-e egyszerűbb rögtön a műtéttel kezdeni, mert én ellentétben veled nem a műtéttől, hanem a hormonoktól félek, de ő azt mondta, hogy semmiképpen, az mégiscsak egy műtét, tehát minimális kockázat azért van, és mindenképpen a gyogyikat kell először szednem.
(Egyébként kiharcoltam egy terheléses cukorvizsgálatot is azok alapján amit olvastam a PCO-ról, de azt mondta, hogy ezt általában 120 kg-os, szőrös, pattanásos lányoknál szokták csak elvégezni - én pedig nem vagyok olyan.)

Megértem, hogy mindent szeretnél tudni erről a "betegségről" én is nagyon megriadtam attól, hogy az orvosom elsősorban türelemre intett, valamint tett egy olyan megjegyzést, hogy munkás lesz a dolog, de ne féljek mert ő a "gyerekcsinálás" specialistája.

Szóval a legfontosabb szerintem megtalálni a jó orvost + türelemmel lenni, ami elég nehéz nekem legalábbis, mivel én egy amolyan "add uram azonnal" típus vagyok, és most, hogy elhatároztuk a férjemmel, hogy kisbabát szeretnénk, én is azonnal szeretném.

Én egyébként Dr. Kósa Zsolt-hoz járok. (Magánrendelésre jártam hozzá, de most az UH-k-ra, hormonvizsg. a Schöpf-Mérei Kórházba kell járnom, ha szükséged van az elérhetőségére, esetleg megadhatom) Én nagyon bízom benne.

Kismajom