AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.21 0 0 138
Kedves Láncos Koca és Kicsi2!
Köszönöm a válaszaitokat. Szivesen átlátogatnék a meddőség topicba, de az annyira hosszú, hogy napokba telne, mire az egészen átrágnám magam. Annyit már megtudtam, hogy a Kááli intézetben mindenért fizetni kell, attól tartok, ez egyből ki is esett, sajnos ezt nem engedhetjük meg magunknak. Ha nem haragusztok, azért most kifejezetten itt feltennék még egy két kérdést, és ha nem nagy fáradság, kérlek ha lehet itt válaszoljatok, ha tudtok.

Tehát: van e valakinek olyan tapasztalata, vagy információja, hogy a laparoszkópiás műtét, esetleg többet ront mint javít? Én laikus vagyok, azonkívül általában késellenes, ezért kérdem. Ugyanis ha igaz az, hogy az esetek 70 %-ában újra megvastagszik a petefészek, nem lehet-e ez annak a következménye, hogy erőszakosan belenyúltak? (Hülye kérdés tudom, de azért érdekelne.)

Másik hülye kérdésem: Nem lehetséges-e , hogy ezt az. un PCO szindrómát egyszerűen mindenkire ráfogják, akinek ilyen ciszták vannak a petefészkében? Ugyanis a leírt szindrómának csak egy dologban felel meg a lányom: nevezetesen annak, hogy ezek a ciszták kimutathatók nála a belső UH felvételen? Sovány, nem szőrösödik, az igaz, hogy a menzesze mindig is rendetlen volt.

Harmadik hülye kérdés: ezt a problemát már felvetettem az SOS fórumban egy olyan topicban, ahol már régóta beszélgetek, és mit tesz isten, mindenki azzal jött elő, hogy igen ez neki is volt (mindannyian többgyerekes anyák), és hárman is mondták, hogy náluk a sósfürdő segített. Hadd csatlakozzam ehhez én is: velem is mindenféle nőgyógyászati kínzásokat elvégeztek, aztán kértem saját felelősségre sósfürdőbe jegyeket, és még el se fogytak a jegyek, mikor már terhes lettem.
Van valakinek valami információja arról, hogy manapság hogyan lehet sósfürdő jegyekhez jutni? Annak idején az sztk nőgyógyászati rendelőjében kaptam őket. Végignéztem a gyógyfürdőket Budapesten, még mindig csak a Gellértben van ilyen.
Van valakinek ilyen tapasztalata?

Mindezt csak azért írom pont IDE, és nem a meddőséges topicba, mert épp a neten olvastam, hogy az ilyen PCO-s problémás nők általában a meddőségi központból keverednek a belgyógyászatra, holott a PCO és a meddőség nem jár okvetlenül együtt.

Kárlek titeket, hogy próbáljuk ezt a dolgot kibeszélni, én igérem mindennek utánanézek.

Előzmény: Kicsi2 (137)