csokimacs Creative Commons License 2003.01.21 0 0 29
Sziasztok!
Csak egy hozzászólás erejéig szeretnék becsatlakozni Hozzátok, mert "futólag" engem is érintett ez a probléma.
Milkabögre leírta, hogy a PCO-szindróma mellett a policisztás petefészek önmagában is megjelenhet. Velem is ez történt 5 év tablettaszedés után. Megjött minden hónapban nagykönyv szerint, a hormoneredmények tökéletesek voltak, de az uh mutatta, hogy mindkét petefészek csurig van érésnek indult tüszőkkel, vagyis cisztákkal, és így persze a baba sem fogant meg, hiszen nem volt peteérés. Az orvosom azt javasolta, döntsem el, várunk valamennyit, hátha magától helyreáll, vagy hormonkezelés. Haragudtam minden hormonbogyóra, és úgy döntöttem, fél évet kivárok valahogy. A végén a félből háromnegyed év lett, de egy szép napon végre két egészséges petefészek volt az uh-n.
Azért írtam le ezt, mert egyrészt sokan azt hiszik, ha tökéletes a ciklus, valószínűleg nincs baj, pedig lehet. Egyébként erről a hőgörbe is árulkodott. Másrészt meg örülök, hogy kivártam, és így talán a szervezetem is kipihente magát a bogyószedés után.
De ez annyira semmi ahhoz képest, akinek a szindrómával kell megküzdenie, és annyira drukkolok Nektek, Lányok, hogy mindannyiótoknak gyorsan rátaláljanak a megfelelő kezelésre és hamarosan gyümölcse is legyen!