fd Creative Commons License 2003.01.14 0 0 452
Na most nagyon messze kerülünk az eredeti témától, de belemegyek, a kedvedért, és beszélgetés szinten, ok? Tehát nem vagyok jogász, közöm sincs hozzá, csak a véleményemet mondom, hangsulyozottam LAIKUSKÉNT!
Szerintem, amiben ÉLETVITEL-SZERÜEN laknak, az lakás célu helység. Amiben egy valóságshowt forgatnak, az díszlet. Én mindenesetre megnéztem közelebbről, voltam bent is, tényleg az :) Ugyanakkor az alapvető feltételek biztosítva vannak, sokban sokkal jobb feltételek, mint mondjuk egy-két szociális bárlakásban a kerületben! Van fűtés, áram, víz (meleg is!), fürdési és illemhely-használati lehetőség, konyha, gépek etc... Senki nincs, aki életvitel-szerüen ott lakna, játékosok vannak bent, akik egy játék kedvéért töltik ott az idejüket, és kvázi minimális dijazásként, amatős szinészként játsszák a szerepüket, az életvitelszerű lakhatással szemben minimális, 50-100 napos ideig. Aki a legjobban játszik, az sokat nyer, aki jól, az is nyerhet, aki kevésbé, azt hamar hazaküldik. Bárki bármikor mondhatja, hogy köszönöm, nekem ennyi violt a játék, és elmehet. Ez az 'ügy', amit valóságshownak neveznek, nagy nyilvánosságot kapott. Ezt néhányan meg akarják lovagolni. Minél nagyobb a nyilvánosság, annál többen, annál jobban. Így került a képbe Tarlós, nem a jog lelkes védelmezőjeként! Ha a jog lelkes védelmezője lenne, akkor valószínűleg tudnánk 100, de akár 1000 ügyet is mondani, amiben VALÓBAN lenne értelme lépéseket tennie. Jah, hogy azoknak nincs akkora nyilvánossága, mint a Szigetnek, vagy a valóságshow-knak?
A téma másik felére: Sajnos a jog előtt bizony vannak egyenlőbbek. És nem biztos, hogy a kiemelt figyelem súlyosbító tényező lenne. Ezért különös, hogy épp az ittas vezetést említed például :) De gondolhatunk itt nem csak ittas vezetésre, hanem egyéb halálos közuti balesetekre is, hogy csak egy popsztárunkra, vagy egy miniszterünkre utaljak fél szóval. Vagy gondoljunk a cselekményes súlyára: lopj 500 forintot, és a rács mögött találod magad, 500 millió esetén meg esetleg valamelyik pártunk vezetői körében, vagy még magasabb társaságokban... De nem is kell illegális dolgokban gondolkodni, elég egy (azt hiszem) közel 20 éves kabarétréfára. Menj be a bankba mondjuk a havi kereseted háromszorosát kölcsönkérni, legalább 10 papir és husszoros biztosíték kell hozzá, de ha sokmilliót akarsz, akkor pillanatok allat megkaphatod, ha ügyesen fogalmazol...
Előzmény: exlexman (451)