exlexman Creative Commons License 2003.01.05 0 0 365
Amikor te telefon számlát kapsz, te szolgáltatást veszel igénybe, és a szolgáltató felelőssége, hogy részedre korrekt számlát állit ki. Aztán te reklamálsz, mert nem hivtad Barguziában, a Kirgiziai nagynénikédet és ettől kezdve, neki kell bizonyitania, hogy az ő telefon listáján, rajta van e a hivás, amit neked kiszámlázott. Te ekkor szolgáltatást veszel! Az APEQQ még ekkor is megkérheti a MATAV-ot, hogy adjon részletes számlát, mert nem hiszi, hogy te havi 300ezerért telefonálsz (sicc, ez csak vicc, de példa:)Az APEQ összeveti a fellelhető nyilvántarátásokból, hogy hmm.

Amikor emelet dijas szolgáltatást igényelsz, akkor az X-CÉG a SZOLGÁLTATÓ, Te pedig a kereskedelem szervező, marketing CÉG vagy! JUTALÉKOT kapsz, ami egy 81-es behivás esetén, általában az a gyakorlat, hogy jó 80% küröl jár a szervező cégnek! Na már most, az összeg nem egy szokványos nagyságrendű számlával kerül a SZERVEZŐ CÉG számlájára, olyan TIZENMILLIÓ+ÁFA lesz! Ez már érdekes lehet az éber, de gyanakvó hivatal számára, miért pont annyi-amennyi! Amikor 500ezer visszaigénylendő ÁFA-val behivnak ellenőrzésre, ekkora összegnél, már rajtra készen várhatod!:) Azt nem szabad elfelejteni ugyan is, az országunk jelenleg az oszlopos MÁSODIK helyet foglalja el az Europai pénzmosás támogató listán! Az ország meg ha tetszik, ha nem, köteles utánna nézni a MÉDIÁ-nak is! Lásd. No-ban Becker, Olaszban Pavarotti, vagy Franciaországban Soros György fizetett néhány millió euró birságot, mert sumákolt a "számokkal".

Magyarországon ez még nincsen igy, mert kicsi az ország és benfentes a gazdasága, gyorsan vissza folyik a hólé a nyakadba ha kavarászol! Aztán nem akar senki gyalogkakukk lenni, mert igazat mondott, és beverték a fejét! Azok az országok ahol ezt el lehet intézni, ott egy ilyen sumákság, nem piaci érték, az össz gazdaság néhány ezreléke! Egy ilyen média mizéria viszont össznemzeti kommunikációt és az ország hitelességét megdöntő lehet, ha kiderül, a két vezető TV -s társaság ami óta 81-es szám létezik, azóta jogtalanul szedte mobilról a bevételt, mi több, ezt jogtalanul tovább is adta az összes mobil szolgáltató, mi több erre az ország hivatalnokai maguktól, valahogy nem akartak rájönni! Érdekes? Pedig sajnos IGAZ!

Előzmény: Degeczi (364)