kutrincza Creative Commons License 2002.09.30 0 0 136
Hello !

Ha szereted a kényelmet és azt, hogy az idegenvezető minden információt magyarul a szádba rágjon, akkor buszos fakultatív kirándulás a magyar céggel. Ez a legdrágább. Olcsóbb a kinti partnercég, szintén buszos verzióban, de ez már angol, francia stb. nyelvű idegenvezetéssel van. Ennél lényegesen olcsóbb, ha megegyezel egy taxissal, esetleg összefogsz még valakivel, ha kettesben mentek, és oszlik a költség. Megbeszélitek, hogy hová és mennyiért, a sofőr pedig vár, mikor ti várost, múzeumot stb. néztek. A legolcsóbb a tömegközlekedés, azaz a vonat. Hátránya, hogy menetrendhez kötött, de itt a legnagyobb a fíling. De a legkényelmetlenebb. Városon belül (pl. Tunisz) meg taxi. Lehet még autót is bérelni, de azt nem próbáltam, csak fentebb említett verziókat.
Karthagó buszos verzióban tényleg ilyen árban van van, alá lehet menni a fentebb említett módszerekkel. De nagyban függ attól, hogy mennyira vagy kényelmes, van -e kisgyerek, mennyi pénzed van, mennyire szereted a kihívásokat stb stb :-)
A reális ár a bazárban általában a kikiáltási ár ötöde, én úgy tapasztaltam, de voltak elvetemültebb árusok is. Előtte tájékozódj fixáras boltban arról, amit akarsz venni. A bazárban ha ügyes vagy, alá tudsz menni ennek az árnak. Ne felejtsd el, hogy az egész alku egy színjáték és az árus sem hülye.

Előzmény: kardio1 (135)