JFEry Creative Commons License 2002.07.23 0 0 281
JAJ! (fogom a fejem) elbeszélünk egymás mellett!

Azt nem írtam, hogy az egyéb készülékek méreteit a vas nélkül nem kell megváltoztatni!
Sőt pont azt írtam, hogy a működési elvük, módjuk marad csak sokkal több menet, és nagyobb átmérő kell a tekercseiknek, hogy azonos méretű legyen a teljesítmény!
Az egypólusúban a vas nincs gerjesztve, mint az egyéb generátorokban! Itt csak az adott mágneses erőt "továbbítja", árnyékolja!

Hogy mitől lett a forgó leszedő, ha repülni fog majd kiadom könyvben valami Newton almája szöveggel.
Addig is a forgó leszedőt Te is javasoltad mint a súrlódást csökkentendő megoldást. Te gördülő, golyóscsapágyat ajánlottál, amit ismert okok miatt én elvetetem! Azt a mérésekből, kísérletekből tudtam, hogy a perem mellett "visszafordul a mágneses tér", így zárul. Itt az iránya ellentétes a mágnesek köztiével. Kísérlet, forgó leszedővel (fogaskerékkel) már volt, amikor az "elemi szálakat rágtuk" még a 70-80-as hozzászólások körül. A vas abroncs pedig ötletként merült fel, mert a porkohászatilag gyártott mágnesek ridegek, és nem viselik jól a húzó terhelést, amit a CF ad, és ezzel is volt már szerencsés kimenetelű kísérletem, amikor is felrobbant a készülék!

Innen már csak egy ugrás (a SUGÁR): a két végét is le kell zárni egy vastagabb vaslappal, és a védő abroncsok, mindjárt segítenek is az indukciót a forgóleszedőhöz terelni.

Amint látod: A sok pöcsölés, bénázás, időtöltés, szerencsés egybe esése más felkínált (Tied) ötletével, és hát mit is szerénykedjek, még álszerénységgel vádolnának, ha most nem tenném a babérkoszorút a vakvéletlen fejére mely, biztosította szerénységem jelen képességinek, és géniuszának egybeesését eme páratlan, univerzális probléma megoldásának igényével (hány soros körmondat kell még ahhoz, hogy ideírjam: így alakult).... Én egy meg nem értett zseni vagyok!!! Silan bajuszos vagy szakállas lehet?

"
Csak az a baj, hogy sehogyan sem tudok olyan elrendezét kigondolni, ami az egypólusú elvével összhangban lenne. Amit a 195. írásodban felvázoltál kis kerék leszedőt az a véletlen műve, vagy szándékos elkövetés? Mármint, hogy a kis kerék a vas mágneskörén belül fut a rézkorongon? Elgondolkodtató megoldás"

Mit akarsz még ezen gondolkodni? Műxik, mértem , kész!
HA megépítem neked elektromágnessel az jó?

JF

Előzmény: V.László (279)