Törölt nick Creative Commons License 2002.06.01 0 0 136
Szia kutymu!
Erre még valahogy nem reagáltam, de majd most!

"Ha a Barlow-keréknek nagy áram szükséges, az szerintem a leszedő és a korong közötti nagy ellenállás miatt kell legyen, máskülönben ugyanolyan forgatásra vissza kellene kapnod azt a nagy áramot."
Gondolom mechanikai ellenállásra , súrlódásra gondolsz. és még a műszaki megvalósításban az is gond hogy csal 1 menetes a gerjesztett "tekercs" ami nehzen kezelhető! De ebbe ne menjünk bele na nem muszáj!

"Érdemes lenne a kbző elrendezéseidre megmérni az ellenállásokat. "

Milyen új elrendezést tudsz (gondolsz)?

Nem a gyakorlati felhasználása érdekel, persze ha zsebteleppel hajtva repülne az más!
De Palma és hasonlók a hasolók állításai akarom ellenőrizni,vagy cáfolni, mert a puding próbája az evés! És mert megtehetem!

"Ha ugyanaz a hatás ha forog a mágnes is ha nem, akkor minek is kell forgatni a sok kg, és nagy fordulaton felrobbanó mágneseket? "
A centrális elhelyezés feltétele annak, hogy ne folyon nagy örvényáram a korongban! Mechanikailag könnyebb kialakítani a centrális szimmetriát. A mágnesek "térerősűrűsége" sem valami egyenletes és ha a ez akár 15-20% indukcóváltozás koronghoz képest elmozdul akkor az örvényáramok a korongot fűtik, de nagyon! Az esztergapadban ezt is kipróbáltam! Ha a mágnesek forognak a leszedő áramkör elemeiben csak pár (kb.3-5W) fűtést okoztak ami már kezelhető és elmegy a leszedők surlódásához képest (ami 10-12W) Persze az egészet fa állványra kellett építeni szintén ar örvényáramok miatt!

Valami TEWARI nevezetű indiai fószer ezt az elektromágneses típust meg is építette, és fen van a neten amit """ MÉRT """ róla !! asszem ski-fi -t is irhatna!

Külömben a mágnesek felrobbanása baromi látványos de közelről kicsit ijesztő! Megéri a látvány az élményt... ha túléled jelentősebb sérülés nélkül, nekem sikerült, de nem ajánlom, hogy kipróbáld!!

JFEry

Előzmény: kutymu (94)