Törölt nick Creative Commons License 2002.05.30 0 0 127
Kedves Zinger!

Tudom, hogy már senki sem tekint komplettnek, És gyakran vagyok bunkó is ha hisztizek , de azért a segítőkészséget igyekszem megköszönni, udvariassággal viszonozni!

Köszönöm, hogy klaviatúrádra méltónak tartod a nevem! főleg a korodat figyelembe véve!

Elképzeltem a korongot, de itt is van a kezemben!
Szerintem a valóságban az a döfködés nem szálas, hanem egy erőtér (akár homogén)hatásának a nagysága és iránya, de ha így magyarázod elfogadom: legyen sok sok Bé ahogy döfködnek, egyeletesen, és sűrűen!
Még az elmetszést is érteném ha a mágnes és annak a tere nem forohatna együtt az elemi szálak által alkotott koronggal. De együttforogva ugyan úgy működik!
Ha a mágnest forgatom és mellé tartok egy sugárirányú vezetőt abban sem lesz indukció, mert a vezetőben a homogén mágnesestér miatt mindig csak ugyan annyi döfködő vektor van!

Bocsi!!! Téves!!! Ezt a magyarázatot valahol már hallottam és/vagy láttam! Erre mondtam hogy elektron centrifúga!
Azt hiszem a radiális légcsöbvet mint centrifugál szivattyút tanultam!

Itt tényleg nem jön létre visszarúgás mert a keletkező áramod csak virtuális, mivel a záródó akár csak mérő áramkörödben is a köralakú mágnestől akár távolabb akár feletti vagy melletti zárásának vetületén is ugyanannyi ellentétes irányú döfködésed lesz mivel a tetves mágneses erővonalak zártak( mágneses monopólus nincs)

"Ellenőrzésképpen kellene egy kísérlet.
A korongot lássuk el óralapi megjelölésekkel.
A mágneses teret csökkentsük le az Origó,1óra,2,3,4,5,origó területre.
És így végezzünk méréseket: 1 óra, 3 óra és 5 órai pontoknál.

Itt már kellene tapasztalni "visszarúgást"

Ezt a korong felszeletelést, tortavágást már régebben elvégeztem! Sem ekkor, sem ha a leszedő helyére fogaskereket tettem ami csak egy-egy foggal érintette a korongot nem mértem a szkópon "visszarúgást" csak a levett áram/feszültség lett szaggatott -négyszögjel-!

Köszönöm az ötleted, másik két topic olvasóit is boldogítottam a bénázásommal!
Ha ajánlhatom megtisztelő figyelmedbe, nézz utána a MI IS AZ A NULLPONTI ENERGIA, ÉS MIÉRT, illetve a NULLPONTI ENERGIA topicokban

"Azt, hogy ez mire jó azt még nem tudom..."

Nekem JÓ. Tanulok belőle fejfájásig, bütykölök, és új NICK ismerősöket találok egybevágó érdeklődési körrel! Ez jó mulatság, és nem is túl férfimunka és még csak most kezdődik!!

Tisztelettel:

JFEry

Előzmény: zinger (124)