Törölt nick Creative Commons License 2002.05.26 0 0 76
OFF Látom van még közös elvünk! Jó dolog beszélni valamiről, de milyen más csinálni!!! lásd csajozás, kaja, pia stb... A gyakorlat Uraim, a gyakorlat!!! ON

Tényleg baromi primitiv a szerkezet könnyű megépíteni! Kell is, mert ki lehet próbálni "mind két oldal" állításait! Gondolom, és látom is a kezdeti tapasztalatok Téged is a FIZIKUSOK mellé állítanak, bár tudom Te az elméleti ismereteid miatt sosem voltál kétséges, csak kiváncsi!
Én már az általad leírt, megcsinált és kérdezett módokat megépítettem és kipóbáltam, ezek egy jórészét ebben és a másik két nullpontis topicban le is írtam, gondolom olvastad! A kicsatolásoddal lehet a baj, nagy a belső ellenállása. Még az iparban alkalmazott szokásos szénkefék belsőellenálása is tizedohm nagyságrendű mert ott a száz vattokhoz száz ohmok tartoznak és így is viszonylag kicsi a veszteség. Nekem, legjobban a vékony bronz lemezke vált be L=0,15. Jól vezet és viszonylag szívós és rugalmas valamint jól forrasztható is!
Irod, hogy NYÁK-ból csináltad a vezető részt! Mint gyártó Te is ismered a felépítését, Kár a vastag és csak a mechanikai szilárdságot adó műanyagot betenni a mágnesek közé mert azzal hogy távolítod a mágneseket, csökkented az indukciót. A NYÁK-on a rezezés csak 2-15 századmiliméter és csak ez ad vezetést! Én már 2-3 ampert is ki tudok venni belőle, a bronz vagy réz koronggal!

A szomszédom gépész, vele is sokat beszélgetek erről a témáról , pontosabban nyüstölöm vele( szegény). Én vegyésznek is tanultam, Ő pedig gépészként dolgozott galvanizáló üzemben, és gépminősítőként is látott egy s mást. Budó a könyvében írja : "A fenti elven alapuló unipoláris dinamógépek aránylag kis feszültségű, de igen nagy inenzitású egyenáram előállítására alkalmasak; kiterjettebb felhasnálást csak újabban nyernek, főleg eletrokémiai üzemekben." Szomszédommal megvitatva az esetleges ipari felhasználást, arra jutottunk, hogy ezt az alacsony feszültségek miatt legfeljebb az aluminium eletrolizisére lehetne felhasználni de a csúszó alkatrészek vagy a higany elkerülése miatt nem valószínű ennek a használata. pl. Inotán is inkább több kádat kötnek sorba és a magasabb feszültséget így osztják meg. A neten publikáló NEM FIZIKUSOK szerint is csak néhány száz milivolt mellett érnek el több ezer amper áramerősséget! Van aki 100,000 amperről ír! A rendelkezésemre álló leírások vagy nagyon sok csúszó érinkezőt tartalmaznak, vagy higanyt. A csúszóérinkezők növeleik a mechanikai ellenállást
és hamar el is kopnak, a higany a jól vezető fémekkel(réztartalom,gondolom nem platinázták, vagy aranyozták be vastagon a korongjaik szélét) amalgámot ad ami szilárd, és a baromi áram terhelés, a mágnesek asszimetriájából adódó örvényáramtól elpárolog, a maradékot(a leírások szerinti akár 20cm sugarú korongot 7500-zal pörgetnek)a centrifugális gyorsulás szétföcsköli. Na szóval ezekről állítják az 5-600 % hatásfokot.

Szia JFEry

OFF szépek az ékezeteid! ON

Előzmény: V.László (72)