akala Creative Commons License 2002.03.29 0 0 31
Szia Sheila!

>>>Úgy látszik, én még túl racionális vagyok. :-(<<< Sheila

Csak, még nem foglaltad el a metapozíciót. :-)

>>>Nekem is esezmbe jutott ez a nyelvtanulási metafóra. :-) De hát ezt is gyakorolni kell, ahhoz, hogy megmaradjon a készség. Én például intenzív nyelvtanfolyamon egész jól megtanultam egy idegen nyelven, de aztán nem gyakoroltam, és most olyan, mintha újra mintha nem is tanultam volna szinte semmit. :-(<<< Sheila

Az nem jelenti azt, hogy nem tanultál semmit. Csak azt, hogy pillanatnyilag, a tapasztalataidba nincs olyan, élmény, amibe még nem kapcsolódik hozzá elég bizalom. Amúgy biztos vagyok benne, hogy néhány nap alatt visszatérne a tanult anyag. Ha ugyanolyan intenzíven foglakoznál a használatával, mint ahogyan tanultad. Vagyis olyan helyzetbe kellene élned vele, mint ahogyan megismerted. Az anyanyelvünkkel ez rendbe van. Mert intenzíven életünk része. Amint élsz a tanultakkal, feléled, és szolgálatodra van. :-)

>>>Ahogy olvasgatom a soraidat kedvenc könyveim a Vörös oroszlán és a Raguel hét tanítványa ugrott be. Kicsit ezt olvasva is úgy érzem, hogy ilyen szintre nem biztos, hogy tanulással el lehet jutni. Ha olvastad ezeket a könyveket biztos tudod, hogy hogy értem. <<< Sheila
Még nem olvastam. De ténylegesen nem a tudás az, ami szabaddá tesz. Hanem az igazság. Egy tudás még nem jelenti azt, hogy igaz is. :-) De tűnhet annak.

>>>Tudo, úgy írsz, mint akinek nem kell soha alkalmazkodni, mintha , hmmm hogy is fejezzem ezt ki, szóval mintha ezen az anyagi, (anyagias ?)világon kívűl lennél. Mintha nem lenne főnököd, vagy olyan személy, hatóság, akármi, akihez neked is alkalmazkodnod kell. <<<

“Mindenkinek van egy álma. Az enyém te lettél. Mindenkinek van egy tévedése. Remélem az nem te lettél....”
Ad meg a császárnak azt, ami a császáré. Amúgy folyamatosan igazodok-alkalmazkodok. De felismerem, hogy alkalmazkodok, és nagyon sok mindent kiderül. :-)
Ez olyan, mint a gyerekeknél a megismerés érdekébe kísérletezek, hogy meddig mehetek el. A szülővel szembe. „Amíg olyanok nem lesztek, mint a gyerekek....” :-)
Minden lehet, mindent szabad a gondolatok segítségével kísérletezni. De legyünk figyelmesek, hogy nem mindent kell. És nem mindent kötelező. Amit meg teszünk, azt tegyük ésszel és szívvel közösen. Végül is ennek a segítségével is tapasztalhatunk.

>>>És a scientológiáról semmit nem tudok, de nem is igazán akarok, mert így ismeretlenül is rossz érzést kellt bennem, és nekem ennyi elég ahhoz hogy távol tartson.<<< Sheila

A scientology olyan mint, egy ragadozó ami játszik veled és nem enged el. Ő nem fog, neked kell megtenned. Figyelmesen vele. Ismernek ténynek tűnő modelleket, amit valóságukká varázsoltak. És biztosak benne, és annyira, hogy már komolyan is gondolják. :-) De te soha ne légy olyan biztos, mikor rólad van szó velük kapcsolatba. És ne vedd őket komolyan, amit mondanak. Figyelj az intuícióra. Rész igazságok, között elbújik a paranoia. :-)

Szerencsémre a netten találkoztam a szabadzónával, és betekintést adott a hátérbe is.
Így könnyebb volt elengednem. És szinte párhuzamosan találkoztam az NLP modelljeivel.
Így még könnyebb volt. :-)

>>>És szerinted ebben segíthet az NLP ?<<< sheila
Természetesen.
>>>És ha már ott leragadtam, hogy akkor most mik is a céljaim ?<<< Sheila
Lehet-e az, cél hogy tanulmányozd az élet összefüggéseit? Figyelembe véve a szubjektív nézőpontjaidat. Majd mások nézőpontjait is. És ahol érzed, hogy tehetsz valamit. Ott örömmel megosztod a gondolataidat, a lényedet.

>>>Van jelentése az Akalának ?<<<
Igen, de az...

>>>Az NLP-vel kapcsolatban töbször felmerült az általad is említett hipnózis, de könyvvel még nem találkoztam ebben a témában, vagyis NLP-s könyvvel. Tudnál valamit ajánlani, ahol erről bővebben olvashatnék ? <<< Sheila

Amikről írtál, abban azért abba van nagyon példa a hipnózisra: Békából királyfi, NLP-trénereknek. Magyarországon sajnos még nincs minden NLP-s könyv lefordítva ebben a témába.
Nemrég, sikerült elolvasnom: Feldmár Andrástól: A tudatállapotok szivárványa című előadás sorozatának könyv változatát. Sajnos még/már nem lehet kapni a könyvet. Ezért kirakom a netre. Hamarosan kész vagyok vele. Addig is néhány link a gondolataihoz:

Száztíz perces LSD

A születés és halál stációi (Nem teljes)

Feldmár András: Az élmények szabadsága (PDF)

PDF formátumú, olvasásához szükséged van pl. Acrobat Reader-re. Ha nincs ilyened, letöltheted innen.

>>>Feltétlenül el fogom olvasni. :-)<<< sheila
A most hatalmát is? Azt feltétlenül. :-)

Üdvözlettel Akala

Előzmény: sheila1 (30)