sheila1 Creative Commons License 2002.03.18 0 0 14
Szia Akala,

Kedves tőled, hogy válaszoltál. :-)

>Ezek szerint a tréner csak jó. És nem működik úgy, mint egy tréner. :-)
>Ez az ő hozzálássa, vagy a tied?

Baj, ha nem értem meg mindig, amit írsz ? :-(

A tréner egy konkrét problémámmal kapcsolatban adott tippeket, hogy milyen fajta gyakorlatokkal próbálkozzak. Ebből az egyik, amikor a szubmodalitások megváltoztatásával kellett megváltoztatnom a hozzáállásomat bizonyos dolgokhoz azonnal működött. Nem kellett töbször megismételnem a gyakorlatot. :-) Ebből én kis naív azt a következtetést vontam le, hogy akkor már minden ilyen egyszerűen megy, mint a kapikacsapás. Azért is tetszett meg nagyon az NLP, mert hogy ez milyen egyszerű. :-) De aztán rájöttem, hogy nem minden ilyen egyszerű.
Említetted valamelyik korábbi levelezésedben a Mély belső átalakulás gyakorlatot. ( Látod, dolgozom a házifeladaton, és olvasgatom a leveleidet. :-) ) Szóval nekem is nagyon tetszett, ki is próbáltam a gyakorlatot, de valahogy nem nagyon akartak megszólalni a részeim. Be be villantak képek, de nem éreztem azt, hogy ez a részeim válasza lett volna. Ja és persze nem oldódtak meg a problémák, amiket ki akartam küszöbölni. Gondoltam biztos az a hiba, hogy én magamat kérdezgetem, ezért elmentem egy ilyen tanfolyamra. De sajnos ott sem sikerült a dolog. Egyébként az agykontrollos ilyen típusú gyakorlatokkal is már voltak ilyen gondjaim. Például nekem nem sikerült működőképes tanácsadókat sem létrehoznom.
Szóval ennyit a belső hangról.

>Figyússz egy kicsit.
Minek olyant gyakorolni, ami csak működés közben jó?
>Ha lehetne úgyis, hogy mielőtt gyakorolnád, már >jó.

Azért azt természetesen nem várom el, hogy valami anélkül működjön, hogy egyszer, párszor elvégzem a gyakorlatot. Csak az nem megy nekem igazán, amit az agykontrollon kellett csinálni, a szokáskontrollnál, hogy akkor amit szeretnék elérni minden nap programozzam 30 napon keresztül.

Bocsi, hogy ennyire belekeverem az agykontrollt, tudom, hogy két különböző dolog a kettő, de nekem az egyikből következett a másik.

>Te merről gondolnád közeledni a jövőt, és merre gondolnád távolodni a múltat?
Milyen útvonal lenne az idő számára kézenfekvő, >ha megéri ntednéd?

A bal oldalon van a múlt, jobb oldalon meg a jövő, és egy félköríven helyezkedik el körülöttem az idővonal. Ezzel nem is volt gond, csak aztán végig kellett gyalogolnom az idővonalamon, hogy keressem meg a probléma forrását, és amikor úgy érzem, hogy itt van, akkor szóljak. Na és sétálgathattam a vonalkámon fel le, nem jött semmi sugallat. :-(

>Mielőtt megjelenítenéd, írásba, kérlek, gondold végig azt, hogy én hiába hiszek
valaminek, a létezésébe vagy éppen nem létezésébe, ha vannak mellettem, akik élnek vele. Vagyis sokszor nem az a kérdés, hogy hiszek e vagy sem. Hanem, hogy mitől tartana távol a hitem, vagy az, amitől kételkedem. És így én nem >tudok, neked segíteni. :-)

Na, ezt most megint nem értettem igazán. :-(

Azt természetesen végiggondolom, hogy mitől tart távol a hitem. És emiatt szeretnék rajta változtatni. Például én azt hiszem, tegyük fel, hogy nem jó a nyelvérzékem, és én csak anyanyelvi környezetben tudok megtanulni egy idegen nyelvet. De tudom,hogy szükségem van erre a nyelvre, a hobbijaimhoz is, meg a munkámhoz is , mert így tudok információt szerezni. De ugye hiába, mert a hitem megakadályoz abban, hogy megtanuljam ezt az idegen nyelvet. Na erre lenne jó megoldás, hogyha ezt a hitemet meg tudnám változtatni a szubmodalitások segítségével. De amíg könnyű két tárgyat, vagy két személyt elképzelnem, és a képüket ide oda helyezgetnem, valahogy a valamiben hiszek, és valamiben nem hiszek dolgokat már nem ilyen egyszerű. Az egyik NLP-s könyvben leírták, hogy milyen példával próbálkozzunk, csak az a gond, hogy nem igazán látok jelentős különbséget.
Persze, abban igazad lehet, hogy ezt magamnak kell valahogy megoldanom, mert ennél többet, meg ennél világosabban, ahogy a könyvben olvastam, nem igen lehet világosabban leírni a gyakorlatokat.
Már csak az érdekelne engem, hogy ha neked ilyen jól működik minden, akkor miért szeretnél egy NLP-s oktatóval találkozni ?

üdv

Sheila

Előzmény: akala (9)