Törölt nick Creative Commons License 2002.01.25 0 0 173
Kedves Szpirosz,

Talaltam ra peldat, hogy valaki a Pallasbol kivett egy szocikket, nekem nem sikerul idelicitalni,hogy lehet kikerni egy szot? Mert nekem vagy az egesz kotetet a fejemhez vagja, vagy a semmit fogom.

Ezt a copy/paste (másolás/beillesztés) módszerével lehet megtenni. Maradjunk ennél a konkrét példánál (az aula szócikk a Pallasból), de látni fogod, hogy sok helyen használható (szinte mindenhol). Lépésenként. Egyébként leírni és elolvasni nehezebb, mint megcsinálni:

1. Nyisd meg a Pallas lexikon web oldalát és keresd meg az "aula" címszót.
2. Az egérmutatót (mouse cursor) mozgatva láthatod, hogy hol nyíl alakú, hol pedig függőleges vonallá (pici talppal és "kalappal") változik. Ahol függőleges vonallá változik, az azt jelenti, hogy az a szöveg kijelölhető.
3. Ezt a függőleges vonal alakú egérmutatót vidd a kijelölendő szöveg elejére.
4. Az egér bal gombját nyomd le és tartsd is lenyomva
5. Így nyomva tartott állapotban vontasd a függőleges egérmutatót a kijelölendő szöveg végéig. Megjegyzés: a kijelölt szöveg háttere (többnyire) kék színű lesz, így jól látható, hogy mit is jelölök ki.
6. a) Edit (Szerkesztés) menüből Copy (Másolás) almenüt kell kiválasztani. b) vagy a kijelölt szövegen(!!!) jobb egérkattintás és a megjelenő menüből Copy (Másolás). Megjegyzés: a Copy (Másolás) parancs kiválasztásakor látszólag "csak" annyi történik, hogy a menü eltünik, de ilyenkor a kijelölt szöveget a gép megjegyzi a gép kikapcsolásáig vagy újabb Copy (Másolás) parancsig.
7. Most gyere át ide az index fórumra, nyiss egy új hozzászólást.
8. Ahová a mondandót be lehet írni, abban a négyzetben jobb egérkattintás, a menüből pedig Paste (Beillesztés) parancs, és a szöveg itt lesz.

Üdv:
Kazi

Előzmény: spiroslyra (166)