River Creative Commons License 2001.10.30 0 0 74
Nos, kedves Silvana, tökéletesen igazad van abban, hogy a tanároknak megértőnek kellene lenni, és nem pont cikizni az ilyen hallgatak gyerekeket.
De gondolj bele, valószínű, hogy a tanár nem is tudja, mivel áll szemben, azt hiszi, hogy csak egy egyszerűen félénk és hallgatak lány, és nem látja, hogy mi az, ami valóban végbemegy bennetek ilyenkor. Mert akárhogy nézzük ez egy igen ritka "betegség" Nevezzem annak? És sokan még csak nem is hallottak róla. Egy kívülálló nem tud külömbséget tenni egy hallgatag, rémül kislány és egy szoc. fóbiás között.
Ezzel nem védeni akartam a tanárnőt, mert ez a legrondább dolog, amit tehetett... ezt egy tanárnak tudnia kéne (még ha nem egy szocfóbiásról van szó, akkor is), hogy egy ilyen "megbélyegzés" többet árt, mint használ.
Szóval, azt hiszem, ezt igazából senki hibája egyértelműen, de mindenki benne volt bizonyos szinten. Van,aki akarata ellenére, és van, aki tudatosan.

Ja, kedves Silvana, nyilván te odafigyelnél egy ilyen hallgatag lányra, mivel te tudod, hogy mivel állsz szemben.
Szóval, azt hiszem, hibáztatni azért nem szabad az embereket, ha nem tudják, hogy mit csinálnak... mivel sok esetben tényleg nem tudják. Namost a megoldást se igazán tudom, nem is azért jártatom itt a kezemet, csak egy kívülálló szemszögéből is leírtam a dolgokat. Félig kívülálló :))

Előzmény: silvana (67)