KISVIRÁG Creative Commons License 2001.10.24 0 0 111
Vki írta, hogy a doki sertéshúst javasolt a picinek. Ezt nemrég olvastam, talán érdekel benneteket: ,,..valójában azonban az, hogy egy húsfélét fehérnek vagy vörösnek tekintünk, nem állatfajtól, hanem az izom felépítésétől függ. Minden állatnak vannak fehér és vörös izmai. Fehér hús például a baromfi melle, de a sertés-vesepecsenye és a marha-fehérpecsenye, valamint a felsál is. A baromfi combja, a galamb mellizma vörös húsnak számít. A vörös hús több esszenciális aminosavat és több vasat tartalmaz, mint a fehér húsok. Zsírtartalma nem mindig magasabb, mint a fehér húsoké, az emészthetőség pedig nem a színtől, hanem az izomrostok közt elhelyezkedő kötőszövet mennyiségétől, az állat életkorától és az elkészítés módjától függ." A receptmelléklet 7 hónapos kortól pulykacombot ajánl, 9 hónaposnak már paradicsomos sertéshúskrémet is (comb v. karaj).
Kisvirág