állati emlék Creative Commons License 2001.10.05 0 0 20
Szerintem a két dolog azért összefügghet valahol.

A szoc. fób. tünetek, amelyeket leírsz számomra azt sejtetik, mintha önmagad valamiképp nem volnál elég erôs támasz önmagadnak. Mintha a puszta tény, hogy létezel nem volna elegendô ok arra, hogy emelt fôvel járj. Pedig elég :))), csak talán nem így éled meg.

Ha viszont így van, akkor természetes, hogy az ember valamiféle külsô igazolást keres. Valamiféle erôt. Úgyhogy nem csoda, hogy beléptél. Szvsz a HGY ezért veszélyes. Nekem úgy tűnt, valami ilyesmit kínál, elrendezi a világot. Ad neki egy középpontot.

Ez alapvetôen helyes volna, csakhogy ezt nem lehet készen kapni. Ez egyéni feladat, amiben egy közösség segíthet ugyan, de a HGY gyakorlatilag megtiltja neked, hogy a magad útján keresd az integrációt, hogy felnôj, hogy felelôsen gondolkodj. helyette kész válaszokat sulykol beléd és jaj neked, ha kételkedni mersz.

NS-ról úgy gondolom, a fa, meg a gyümölcse hasonlat azért nem hülyeség. A sikkaszt, zsarol, embereket terrorizál és ezt ne feledd, aki maga is látványosal labilis, ha Bartusnak hinni lehet, az NEM LEHET hiteles ember.
(Másrészt, a hatalma, hogy embereket befolyásoljon, gyühet máshonnan is.)
Igen, persze, biztosan mond igaz dolgokat is. Azokat meg szépen el lehet olvasni és meg lehet érteni nélküle.

Előzmény: Cillit (19)