Lencsi Creative Commons License 2001.10.05 0 0 94
Sziasztok
Kedves simine: Úgy látszik ez a vajaskenyér kifogott rajtunk. Nálunk vaj ritkán fordul elő, margarint eszünk (nem egészségességi, hanem praktikus megfontolásokból, annak sokkal hosszabb a lejárata). Lányom nem díjazza az ilyen-olyan módon elrontot kenyeret. A margarinos-mézes és lekváros kenyéren kívül nem eszik megkent kenyeret. Csupaszon annál inkább. Ez a margarinos-mézes úgy húsz hónapos kora óta megy (nem tudom pontosan, az apja eszik ilyeneket, gondolom először tőle kunyerált néhány falatot).
Nemrég találkoztam egy anyukával, aki hámozza-magozza a szőlőt. Nem gondoltam, hogy ilyen is van. Régebben még viccelődtem ezzel. Ezentúl a ribizli hámozás-magozás lesz a viccelődésem tárgya, olyat gondolom senki nem csinál.
Kedves si: én úgy tudom ilyen idős korban nem szokták javasolni a külön itatást. Ilyenkor még nem eszik száraz kajákat, a bébiétel, főzelék, püré elég vizet tartalmaz. Esetleg nagy melegben, vagy fűtött szobában. Én akkor kezdtem itatni, amikor már szárazat is evett: kenyér, babapiskóta (nem száraz kenyér, bár most már az is jöhet:-))
A fagyasztott zöldség amúgy jobb mint a friss (olvastam), mert annak nézik a vegyszertartalmát, míg a frissnek nem. Mondjuk a sóskánál ez nem nagyon számít, gondolom az nem permetezik, trágyázni se nagyon kell, nő az anélkül is. Hű, de okos vagyok itt a lakótelep közepén :-)
Jó, hogy a fiad eszi a krumplis bébikaját. Én is próbálkoztam ezzel, de nem ment a dolog. Pedig jó, ha az ember változtatja a kaja összetevőit, mert a bébiételeknek állandó az ízük, a házi kaja meg mindig úgy sikerül, ahogy. Jobb, ha szokja a változatosságot. Lehet, hogy nálam azért nem vált be, mert későn kezdtem kisérletezni és már megszokta az eredeti ízt. Nálunk addig mentek a bébiételek, amíg nem váltott receptet a Hipp. Azután már nem kellett neki.
Lencsi