_MrB_ Creative Commons License 2001.10.01 0 0 102
Van foltjavitó, vagy sima lakk filc. nem szép, de csunya. Annyit, hogy amég friss, azaz nem oxidálódott a fém, rámész vele, és annyi. Ha oxidálódott már, akkor sajna kicsit rá kell dolgozni(400-800-as smirglivel ) , különben rohad tovább a festék alatt. Esetleg kevertetsz a kocsidhoz ( vagy keversz ) festéket, s 4-es ecsettel simán ledolgozod. ( mondjuk nekem neolux-al van festva a vas, van cirka 3 dl maradék festék, azzal szoktam lepöttyözni. ) Kicsit igénytelen, de a célnak megfelel.

Autómosás: WU2 sampon ( occsó ), vagy sunlict. Szép fényes marad, elvileg foltmentessen szárad, s láthatóan nem rongálja a festéket, gumit sem.

Ablak: na ez kicsit más. Régen a piros tükör-ablak pucolo volt a nyerő, de cirka 1-2 éve ujjitották fel a szert, s azóta kicsit érdekes. Néha olajos szinfoltot hagy maga után az üvegen ~ : (, igy áttértem a Clean-re. Bár az átható citromillatot utánna lehet szellőztetni, de jól pucol, s kevésbé párásodik utánna.

Motormosás: az elektronikára vigyázz, mert ha beázik szivás, de amugy nemárt neki. Ja mondjuk ha lehet, ne üzemmeleg motort mossál.

Alváz: április közepe, május elején, mikor már lemosta a sót az utakról az eső, meg ha valami irdatlan földuton összedzsuváztad rendessen, akkor érdemes, hogy ne legyen miben megállnia a nedvességnek, meg ne legyen párkilóval nehezebb a vas. "Jó" buli, mikor egy alvázmosás után derül ki, hogy jé, itt lyukas a vas = : ((((

Előzmény: kivi (99)