Applebaum Creative Commons License 2001.09.10 0 0 191
A Bring on the Girls-hoz en valoszinuleg Angliaban jutottam hozza, mar nem emlekszem pontosan hol, de ott nem ritkasag.
Annyit kell róla tudnia a könyvvadásznak, hogy ma már önmagában nem nagyon adják ki. Wodehouse 3 önéletrajzi könyvét (Bring on the Girls, Performing Flea, Over Seventy) egy Wodehouse on Wodehouse című kötetben fogták össze, nekem is az van meg. Ha a "Fiction" polc W betűjénél nincs, akkor érdemes még a "Biography" polcot is megnézni.
A magyar szöveg saját, néhány oldalt lefordítottam belőle, sajnos nincs sok.
Íme a könyv két írójának találkozása:

- ...Azt mondja, jók a dalszövegei. Ideát írt már?
- Még nem. De éppen a minap csupán egy hajszál választott el egy nagy megbízástól. Valaki bemutatott Lee Shubertnek, én meg elrohantam az irodájába. “Jó reggelt, Mr. Shubert,” mondtam. “Dalszövegeket írok. Írjak néhányat Önnek?” “Ne,” válaszolta Lee Shubert. Képzelje csak, ha igent mond. Ilyen kevésen múlott.
- Volna kedve csatlakozni Jerry-hez és hozzám?
- Ezer örömmel.
- Akkor hát egyesítsük erőinket.
Bolton naplójában e napon a következő bejegyzés áll:

Eddie megnyitója. Kitűnő fogadtatás. Mindenki szerint siker. Vacsora Kernnél. Beszélgetés P.G. Wodehouse-al, közismerten Plum. Soha nem hallottam róla, de Jerry szerint dalszövegeket ír, így, kicsit spicces lévén, javasoltam az együttműködést. W. egy percig szóhoz sem jutott a megilletődéstől, aztán megragadta a kezem, és köszönetet dadogott.

Wodehouse naplójához fordulva, az alábbit találjuk:

Elmentem a Nagyszerû Eddie megnyitójára. Élveztem, a siralmas dalszövegek ellenére. Bolton, nyilván tudatában gyenge oldalának, társságot ajánlott. Próbáltam visszafogottan viselkedni, és mérlegelni a javaslatot, de kérlelése olyan szánalmas volt, hogy beleegyeztem. Megj: Túl impulzív lennék? Küzdeni a hajlam ellen.

Előzmény: Tintás Barnes (189)