Lencsi Creative Commons License 2001.08.31 0 0 32
Sziasztok

vomitné: Köszi az információt, a gyógyszertárban rákérdezek a polivitaplexre. A szoptatással kapcsolatban, szerintem ennél többet nem tehetsz. A kislányod menni idős koráig szopott? Azért akarod sokáig szoptatni a fiadat, mert a lányod is sokáig szopott, vagy ellenkezőleg? (A sokáig szót írhattam volna idézőjelbe is, mert az én 22 hónapos lányom még szopizik, de 9 hónapos korában már elég furán rám a rendelőben, mikor megtudták, hogy még szopik a lányom. Most már nem kötöm az orrukra.)

mammarosa: Te írtad a betütésztát. Nagyon jó ötlet, csak sehol nem kapni. Tudsz beszerzési forrást?

szilvásgombóc: a citrusféléken már többször elgondolkodtam, hiszen van olyan kórház, ahol citromos teát kapnak az újszülöttek. Vagy csak régen volt ilyen?

cár: Szerintem az anorexia és a bulímia inkább azokra jellemző, akiknek egyébként jó étvágyuk van. Viszont nagy a szülők szerepe is. Több olyan családot ismerek, ahol a gyerek szülői javaslatra "fogyókúrázik" szerintem teljesen indokolatlanul. Sajnos a szülők nem veszik figyelembe, hogy a gyerek felváltva nő hosszában és széltében, így teljesen normális, ha néha kicsit kövérebb a kelleténél. Itt most nem a ténylegesen kövér gyerekekről írtam, hanem akiknél a kétféle állapot váltakozik. Egyébként elgondolkodtató, hogy a reklámokban a kisbabák szinte kivétel nélkül kövérek, míg az anyukák soványak. És akkor még nem is szóltam a Barbie babákról: valami félelmetes, hogy mennyire aránytalan, például ha a derékbőségét viszonyítjuk a testmagasságához. Szerintem szinte természetes, hogy evészavarai lesznek a gyereknek, ha úgy nő fel, hogy nézi a tévében ezeket az "ideális" embereket, játszik a barbijával és látja, hogy az anyuka rendszeresen fogyózik.

Lencsi