Ódri Creative Commons License 2001.08.07 0 0 15
Hát elvileg a gyerekkel való foglalkozásba beletartozik az ő kajájának elkészitése, az elpakolás utána, esetleg a ruhájával is neked kell foglalkozni. De a szülők még kérhetnek tőled házimunkát is, de akkor azért külön kell fizetniük.
Hogy mi mindent kell csinálnod a gyerekkel, azt a szülők valóban megmondják.
Vigyáztál már gyerekekre egyántalán?
Mennyit kell vele foglalkozni:
Hát elvileg ha vele vagy, akkor csak vele foglalkozol. De egy 3,5 éves már eljátszik a többi gyerekkel is, és akkor nem igényelnek téged. De akkor is figyelni kell rájuk, mert képesek hülyeséget csinálni. Javasolhatsz nekik te is játékokat, és játhatsz is velük. Ez bármi lehet, babázás, kirakózás, stb.
Igen, folyamatosan kell őket nézni, mert bárhova nyúlhatnak, bújhatnak, üthetik egymást, magukra ránthatnak valamit. Nem feltétlen azért, mert nem tudják, hogy nem szabad, hanem mert amig nem tapasztalták, addig nem tudják, hogy ez miért is rossz.
Egy ekkora gyerek már elég értelmes. Beszélni már egy csecsemőhőz is kell. Kell őket tanitgatni is. És ők is kérdezgetni fognak, hogy ez mi, az mi, ez miért (ezzel az agyára mennek az embernek:-)) Ilyenkor úgy kell neki elmagyarázni, hogy meg is értse, a saját kis gyereknyelvén. Ha szerencséd van, és érdeklődő gyerek, nemcsak a játék érdekli, na meg elfogad téged, akkor nagyon sok mindenre meg lehet tanitani. Lassan elkezdik majd érdekelni a betűk meg a számok, a Nap, a csillagok, a fizika, a minden.
Tévé: én csak akkor engedem elé a gyereket, ha mondjuk többen vannak, és nem hajlandók együtt lenni, vagy a kedvence van (de ebből csak egy-kettő lehet!) vagy én vagyok túl ideges a gyerekhez, és akkor jobban jár a mesével:-))) Szóval nagyon ritkán. Inkább én játszok vele valamit.
Fegyelmezés:
Ezt a szülővel kell megbeszélned, hogy hogy fegyelmezheted a gyereket. Természetesen soha nem ütsz meg gyereket, még akkor se, ha szülő megengedné!!! Általában elég is nekik, ha csúnyán ránézel, vagy hangosabban rászólsz, vagy megfogod a kezét, nem engeded el, és elmagyarázod neki, hogy miért is nem lehet, de remekül lehet fenyegetni a szigorúbb szülővel is:-)) Hogy ha ezt apa megtudja. Bár ez nem szép dolog az apával szemben.
Előzmény: Classic Girl (14)