lordofthechicagoblues Creative Commons License 2001.08.05 0 0 169
Még ez is a nyaralásból maradt, csak nem akartam túltengést... Rovinj tehát, Rovinj megint...

"Ann letört egy darab süteményt és odadobta a pincsikutyának. A pincsi becsmérlően megszagolta és ismét felöltötte állhatatos tekintetét. Csirkét akart. A pincsikutyák együgyű hite szerint, ha két emberi lény összejön valahol, hogy egyék, előbb-utóbb fel kell bukkannia egy csirkének a színtéren."

"Kacsák hápogtak a messzeségben. A szomszéd asztalnál a kisfiú falatja cigányútra ment és durva születi a hátát püfölték."

"Lehet, hogy J.B.Hoke aznap kissé meggondolatlan volt frissítő italok dolgában; lehet, hogy londoni visszavonultsága idején a békés élet ernyesztő hatása sokat rontott alakján és könnyebbben kifulladt, mint azelőtt; de tüzes ifjú korában meglehetősen félelmetes kocsmai verekedő volt és győzelmeitől visszhangzottak a bárok a San Francisco-i Barbary Coasttól New York Tenderloin kerületéig; és a régi ügyességből még sok ott lappangott benne. Abból a módból, ahogy sípcsonton rúgta Berryt és fogának helyet keresett Berry bal fülén, mindjárt láthatta az ember, hogy nem újonc az, aki a padlón terpeszkedik és tekereg."

(Személyes kedvencem):
"-Párizs nagyon tetszenék neki.
-De nekem nem - robbant ki Kétszersült. - Ki nem állhatom Párizst! Utálom azt a helyet. Tele van emberekkel, akik franciául beszélnek és ezt nem tudom elviselni. Annyira erőltetett dolog."

És végül (búcsúképpen):
"-Dolgom van. El vagyok foglalva - mondta. - Ezerfelé kell mennem. Most is moziba sietek.
-Amit én akarok neked mondani, az sokkal fontosabb a mozinál.
- Ennél nem fontosabb. A film a dél-amerikai hagyma életét mutatja be. Rendkívül nevelő hatású; nagyon tanulságos dalkísérettel."