atp Creative Commons License 2001.07.27 0 0 29

Igazából én azért kértem a segítségeteket, mert úgy érzem ennyi paraméterrel nem tudok számolni, nem tudom megméretezni a tekercsemet. Ezért vártam volna konkrét paramétereket. Mivel a probléma nem igényel pontos számokat, így kb. értékeket mondtam. Sőt a végén már csak három feltételt : ne égjen le, ne verje ki a biztosítékot és nagyon erős legyen...
Hogy tisztább legyen a téma lerajzoltam mire is kell. Ez egy szikla véső gép lenne. Pince fúráshoz, ilyesmihez... Így nézne ki :


Szóval egy állat erős elektromágnes felhúzza magát a vastesthez, egy rugó ellenében. Ekkor megszakad az áramkör és a rugó a tekercs jó nehéz vasmagját (kb. 8 kiló) jól odavágja a véső talpához. Ujra záródik az áramkör és megy a folyamat. Persze lehet hogy nem a vasmag tekercse lesz a "kalapács", hanem egy külön vas, ez már részletkérdés.
Tehát nekem csak annyi kellene, hogy egy nagy vasrúdra milyen vezetékből mennyit tekerjek, hogy ez a dolog működjön ?

( Azt ne írjátok, hogy inkább vegyek ilyen gépet boltban , mert kb 400 ezer forintba kerül... És azt se hogy agyonvág az áram, mert meg lehet azt csinálni úgy hogy biztonságos legyen...)
Segítsetek !