Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.07.14 0 0 148
Este 21 helyett 20:30-kor induló gépen lángostésztában panírozott rántott csirke rizzsel. Zöldségsaláta ( főleg sárgarépa), vaj, dzsem, zsömlecipó, csokikocka. Nagyon finom volt.
Az úton a repülőn kiosztanak egy bejelentőt, amit ki kell tölteni. Ennek a felső harmadát letépik, és elteszik, az alsó részét meg visszaadják, és amikor jössz haza akkor kell odaadni. Ha esetleg elhagyod a kisebbik felét nem tragédia, mert visszainduláskor a checkolásnál ott vannak kitéve az űrlapok, és ismét kitöltheted. A kitöltést sem veszik túl komolyan ( Monastirban), nevet eltévesztettem, javítva volt stb. nem számított. Gondolom , ha lerí az arcodról, hogy nyaralni jössz nem variálnak veled.
A csomagokat hamar kiadják, ugyanolyan körbe-körbe rendszer van, mint bárhol.
Amikor jöttünk vissza a checkolásnál végig a turnussal ott volt a telepített hölgy, segített fordítani, esetleg papírt töltögetni.
Ja és amikor megérkeztünk tunéziába már a buszon kiosztogattak szállodai bejelentőket, hogy ne a recepción kelljen éjszaka tökölni.
Medúza? A lányom látott a hajókiránduláson 1 db-ot, de az a parttól 3-400 m-re lehetett. A parton eléggé beásódva a homokba viszont találtunk valami furcsát: világoskék áttetsző kocsonyás valami, aminek mintha csápjai lettek volna. Amikor kezdték a gyerekek kikaparni, előszőr azt hittem, hogy valamelyik túrista elhagyta a szilikon inplantátumát, mert olyasmi volt az állaga, de aztán arra jutottunk, hogy ez valami mű medúza lehetett, ami a nyaralók rémísztgetésére lett kitalálva. Semmi bomlás, semmi döglött élőlényre jellemző dolog nem volt rajta.
Valami repülő bogárból láttam összesen 2 darabot, meg utolsó este egy csótányt, de azt kint a parton valamelyik bodega környékén. A repgépes csótány esetleg valami európai potyautas is lehetett nem? Momdják, hogy a csótányok intelligens élőlények, nos tényleg élelmesek: ingyen körbeutazni európát, azért nem semmi.
Én Katmanduban az Air India irodájában emelgettem a lábamat néhány hozzám hasonló félénk selyem szárit viselő hölggyel egyetemben akik szintén ki akartak maradni a patkány rodeó versenyből.....
Előzmény: Hoborc (146)