RKata Creative Commons License 2001.06.22 0 0 101
Kedves Latya!

Nem emlékszem, hogy nagy különbség lenne a reptéri, ill. a szállodai váltóárfolyamok között, mi mindenesetre mindig pénzváltóhelyen (bankban) váltottunk. A szállodában állandóan kígyózott a sor, ráadásul nemigen vették figyelembe a saját nyitvatartási idejüket. Bárhol is váltasz, mindig számold ki előre, hogy pontosan mennyit fogsz kapni, mert különben úgy átvágnak, hogy csak na!!! Hazafelé a repülőtéren váltottuk márkára a maradék dínárjainkat, elsőre a nekünk járó összeg 70 (!) százalékát adták oda. Párom reklamált, erre nagy kegyesen még odaadtak egy tizest. Ez így ment addig (jó pár percbe beletellett), míg fogcsikorgatva le nem szurkolták a teljes árat. És mindez nem egy utolsó váltóhelyen, hanem a monastiri repülőtéren!
Az öltözködéssel kapcsolatban: a strandon és a szállodában lehet lazán öltözni, de azért a vacsorához, és főleg az esti sétához célszerű és illik kissé zártabban felöltözni, különösen a hölgyeknek, akkor kevéssé vannak a vizslató szemeknek és a megjegyzéseknek kitéve. Nekem legalábbis ez volt a tapasztalatom.
Az alku megint egyéni ügyesség és vérmérséklet kérdése: az eladó, miután kipakolta eléd a fél boltot, leültet, kezedbe nyom egy tollat és egy papírt a következő szöveggel: "Nennen Sie korrekt Preis!", vagy amilyen nyelven kommunikáltok. Én mindig 25 %-ról indítottam, amin persze ő teljesen kiborult, akkor kezdődött a show, egymás számait húzigáltuk át és a végén általában 50 %-nál álltunk meg. Egy biztos, sosem éreztem, hogy sokat fizettem volna, sőt! Tudom, hogy taxinál is lehet alkudni, de mi Sousse-ban mindig kisvonattal közlekedtünk, így nem tudom, taxinál mennyi az elfogadott engedmény, de lehet, hogy a felére ott is le lehet alkudni. Ha érkezéskor megkérdezed, aki fogad benneteket a repülőtéren, fog tudni tanácsot adni.

Jó nyaralást!

Kata

Előzmény: Latya (K.L.) (100)