CSAK_EGY_polgár Creative Commons License 2001.06.05 0 0 385
Van egyszer a Répássy Róbert vezette vagyonvizsgáló bizottság: ezt bojkottálták egyes képviselők (ellenzékiek többnyire). Ezenkívül van a képviselők rendszeres vagyonbevallása: ezt senki nem bojkottálta szándékosan. A kettőt nem célszerű egybemosni.

A bizottságnak feltehetőleg van hozzáférése a web-hez, bármelyik vagyonnyilatkozatot letölthette volna saját céljaira. A bizottság előtti megjelenési kötelezettség a "meghunyászkodni" vezényszóval írható le képletesen.

Jelen pillanatban csakis Rogán Antalnak a Fidesz-MaPoP honlapján közzétett vagyonnyilatkozata találtatott valótlannak, tudtommal senki máséról nem derült ki ilyesmi. Ezt a valótlanságot olvashatták a Fidesz-MaPoP honlapjának látogatói egészen eddig az interjúig. A disznóság egy kicsit fordítva valósult meg.

Olyanról már hallottam, hogy valamilyen adat véletlenül kimaradt egy kérdőívről, de hogy több szerepeljen rajta a kelleténél, az kevésbé valószínű. Valószínűleg szolgálati lehetett ez a kocsi valameddig, de aztán meg lehetett vásárolni, mert elamortizálódhatott.

A bizottság elé beterjesztett vagyonnyilatkozat számomra kevésbé valóságos, mint a hálón található, mert előbbit nem valószínű, hogy valaha is elolvashatom pl. időhiány miatt. Hány polgár tudná végignézni a "valóságos" vagyonnyilatkozatokat egy év alatt, ha lehetővé is tennék a betekintést?

Előzmény: elladan (368)