Stoner Creative Commons License 2001.05.31 0 0 281
Nem csak a Candida ellen fogyasztunk nyers zöldeket, hanem épp az egészség visszaállítása miatt. Érdekes, hogy amikor a tudósok a Marsexpedícióról beszélnek, senki sem rőkönyödik meg azon, hogy az űrben maguk fognak zöldséget termeszteni és azon élni évekig. Ezzel gyakorlatilag a tudományos viág már ott tart, hogy semmi rossz nincs a zöldevésben, sőt egyszerűen a józan ész viszi rá az embert. Nem csak az űrben kevés a hely és nem csak ott van szükség a leghatékonyabb táplálékokra. Itt a földön mindent elpusztított a nagyüzemi, állattenyésztésen alapuló mezőgazdaság. Ha csak ezt a szempontot vesszük, akkor is egyetlen ésszerű út az egészséges, természetes étkezés megvalósítása. Egyébként a világ egyik leggazdagabb embere sokmilliárd dollárjából tetemes mennyiséget épp arra kiván áldozni, hogy az emberiség felfogja végre mi a teendője ezen a téren. Minden út ide vezet, mert a fogyasztói szemléletben gyökereznek a bajok.

Candida: Nagyon fontos a rendszeres reszelt nyers (nem ecetes) torma fogyasztása. A napokban próbálom a lábamon és - még nem akarom elkiabálni - nagyon jónak tűnik. A levelének a lábujjakba és a körmökre dörzsölése is kellemes, tisztító és nyugtató hatású. A fokhagyma is gombaellenes komplex antibiotikum, de nem árt, csak üres gyomorra. A cukoréhség több okra is visszavezethető de ezek között as gomba vezet. Mivel elviszi a B vitaminokat, általános belső tápanyaghiányt -belső éhezést - okoz. Ez önmagában is kiválthatja azt a gyengeséget, amit valaki említett. Sokszor ez nem is gyengeség, csak könnyűség, ami szokatlan az állandó teltség (vastagbéltelítettség) után. A másik ok: valóban nem mindig elég az az étrend, amit nem megfelelő tudás alapján állítunk össze. Nagyon fontos az alga (B12, szerves sók, ősinformáció), valamint meg kell szokni a szervezetnek az egyszerű ételekből közvetlenül felhasználni a tápanyagokat. Vissza kell állítani a bélflóra egészségét; fontos a már meglévő betegségekből való kigyógyulás (látens lisztérzékenység, lektin összeférhetetlenség, rossz felszívódás, bélgyulladás, bélfalelvékonyodás stb.) A sótól való teljes megszabadulás után lassanként megindul a természetes nyálelválasztás, ami nélkül nem képzelhető el a normális ízérzék.
A gombát pedig a Körbler- féle Új homeopátia alapján, a gombapontnál bioindikátorral mérve kellő gyakorlattal megállapítható a gomba jelenléte még akkor is, ha különböző hivatalos tesztek nem mutatták ki. A cukorfalás egyértelmű jel.
A másik nagy probléma A főtt ételek témája valamint az állati dolgok. A főtt ételek már nem emésztődnek természetesen, sokkolják a gyomornyálkahártyát és megörvendeztetik a Candidákat. A Candida fenntartja a rossz állapotokat, mert az neki kedvez. Felfúvódást, savasodást, kényszerevést de depressziót is okozhat. Persze, hogy mindenki szívesebben választja a szertelen, ízekreorientált táplálkozást, mert fárasztónak tartja a rendszerességet és odafigyelést. Azonban legjobban az akadályozza a tömeges felébredést, hogy szégyenlik a "normális" emberek között ezt a témát. Van egy topicom (Egészség-receptek), ahol rendszeres a gyalázkodás és az emberek már nem mernek pozitívan reagálni.
Az egyik legkomolyabb gond a gátlástalan antibiotikumozás mellett (leginkább ezért veszélyesek az állati dolgok, meg azért, mert nem emésztődnek tökéletesen és gyorsan, mérgezésszerűen bomlanak) a keményítőkérdés. A tömény fehérje (állati termékek) mellett a keményítő, amit szintén nem tudunk tisztán feldolgozni. A cukorrá való lebontásához sok B vitaminra lenne szükség, de az hiányzik (Candida) és a maghély elkülönítése, ami a B vitamint tartalmazná. Ezért a Candida itt is örülhet. Egyetlen megoldás a megfelelő gabona (vércsoportos választék) csíráztatva és enyhén hőkezelve való fogyasztása. Rengeteg gabonalisztből élesztővel készített vagy tojással kevert, sózott, cukrozott süteményt (kenyeret) fogyasztunk. Ezt a támadást az enzimrendszerünk már nem sokáig bírja és a hasnyálmirigy, a máj kifárad. A képződő alkohol megteszi hatását.