Osszián Creative Commons License 2001.05.16 0 0 256
Kígyó,
Mégis, hogyan mehetne [a családi élet rovására]?
Hát pl. úgy, ha az egyébként is elfoglalt családapa azt a heti egy estéjét szánná a páholyéletre, amikor eddig még a családja látott belőle valamit. Ilyen esetben többet ér, ha otthon marad...
És, hát igen, kisebb ciki a feleségnek megmondani a páholytagságot, mint időnként megtalálhatatlanná válni. Egyébként (legalábbis a jelenkori szabadkőművességben) sok olyan program van, ahová a feleség is hivatalos.

Stiletto,
Személyesen természetesen egyikünknek sem kell elhatárolódnia a politikától, van is tán köztünk egy-két párttag (jobbról is, balról is), de a páholyon belül ez nem téma. Tényleg.
Amit írsz (szélsőségek előtérbe nyomulása), az pl. már kifejezetten aktuálpolitikai kérdés lenne, úgyhogy szintén nem kerül szóba. A tágabb értelemben vett "politizálás", amivel foglalkozunk, az a szociálpolitikát jelenti, illetve általános társadalmi problémák (cigányság helyzete; a nők szerepe a társadalomban; testi és szellemi fogyatékosok hasznos szerepvállalásának lehetősége; stb.) leírása, esetleg a megoldáson való töprengés. De ez a téma általános feldolgozását jelenti, nem pedig egyes pártok vagy kormányok ilyetén tevékenységének véleményezését.

Előzmény: Stiletto (255)