ladis Creative Commons License 2001.05.13 0 0 92
Sziasztok!
Én most jöttem Tunéziából, úgyhogy vannak élmények dögivel.
Először: sok negatívumot el lehet róluk mondani, ha valaki elfelejti, hogy az ott mégiscsak Afrika... Azon túlmenően azonban ideális hely a nem túl drága, sok esetben mégis luxust nyújtó nyaralásra.
Valaki említette, hogy legalább 4*-os szállást kell keresni... nos: tény, hogy az ő 4*-juk, nem európai 4*! De ez alól is vannak kivételek, pl. Hotel Sol El Kantaoui Port El Kantaoui-ban, igaz ez lényegesen drágább is, mint pl. a Marhaba Beach, ami meg mindig Sousse egyik legjobb szallodaja.
Arak: jelenleg a szallodakban egy 1.5 l-es ásványvizért 1-1,3 dínárt kérnek el, de állami áruházban 0,5 - ért megkapod.
Szállodában az üdítő kis üvegben 1-1,5 (áruházban ezért 1,5 literest kapsz), bor 5-től (sört sajnos nem ittam), jégkrém 1, szendvics 2, pizza 4-6, bar kajat a legeslegritkabb esetben fogyaszt az odatévedő, hiszen az reggeli, esti svédasztal mellett erre nem nagyon van szükség (én a Marhaba Beach-ben esténként kb. 1,5 kiló eperrel kezdtem a vacsorat).
Mire van még egy turistának szüksége? Pl. közlekedés: Sousse-Monastir vonattal 1, taxival 10-13 (az első érték kialkudott, a másik taxiórás, bár általában jobban megéri az órát bekapcsoltatni vagy _vadul_ alkudni!).
Szóba kerültek még az idegenvezetők. Van egy "Enikő" nevezetű hölgy, aki a Medina iroda körutas utasait kalauzolja. Ő az a típus, akiről a turista álmodni szokott: mindig jókedvű, soha nem ideges és egyszerűen mindent tud. De találkoztam az ellenkezőjével is... sajnos.
Hát, egyelőre ennyi. Ha valakinek kell még valami részletesebben...

Üdv: ladis@mail.com