Osszián Creative Commons License 2001.04.23 0 0 187
Kedves Kígyó!

Köszönöm a - tényleg építő - észrevételeidet. Jobbára igazad van. A "jogtalanul elrabolt" kifejezés stilárisan hibás, mivel tautológia: az "elrabolt" jelentésében már benne van, hogy "jogtalanul."

A régebbi Kelet-számok külalakra valóban kissé egyszerűek, de tartalmilag azért azok sem igénytelenek.

A Nagypáholy honlapjával kapcsolatos észrevételedhez nem szólnék hozzá - ezt WMM mint illetékes már úgyis megtette, de nézd meg légyszi - ÉS EGYÁLTALÁN, NÉZZE MEG MÁR VÉGRE VALAKI, IRGUM BURGUM!! - a Galilei Páholy honlapját, az szerintem egészen profi.

A Komjádi uszoda melletti ház nekem is feltűnt, kb. akkortájt, amikor felvettek. Megkérdeztem egy igen művelt testvért, aki utánanézett a dolognak, és azt mondta, hogy ezeknek a szimbólumoknak nincs különösebb köze a szabadkőművességhez. Ez a ház a MÁV műszaki főcsoportfőnökségéé (vagy vmi hasonló nevű egységéé) volt, ez az ő jelük, ami a homlokzaton egyébként váltakozva szerepel a MÁV régi jelével, a szárnyas kerékkel. Nem is egyezik meg teljesen ez a jel a miénkkel, mert a házat díszítő ábrán a derékszög-vonalzó átfogója is megvan, míg a szabadkőműves derékszög nyitott (csak a két befogóból áll).

Nem messze onnan viszont tényleg láthatsz szk. szimbólumokat középületen:
Ha a Szépvölgyi úti HÉV-megállótól elindulsz fölfelé, az Újlaki templom és az Újudvar felé, az út jobb oldalán haladva, akkor miután elmentél a pékség mellett (már majdnem elérted a 17-es villamos vonalát), látod, hogy a ház falát régi, mintás téglák díszítik. Ezek közül egyik-másik teljesen egyértelműen szk. motívumot hordoz.

Előzmény: Kígyó (182)